GÜNDEME BAKIŞ – CHP Gençlik Kolları eski İl Başkanı Ceyhan Kayhan, 20 yıldır partisi için mücadele veriyor. Gençlik kolları başkanlığının ardından il yönetimlerinde görev alan ve birçok seçim sürecinde aktif olarak görev alan Kayhan, Konak Belediye Başkan aday adayı oldu, projelerini ve yapmak istediklerini Gündeme Bakış’a anlattı.

“BİLGİM DE, EMEĞİM DE, CESARETİM DE VAR”
Kayhan, “Uzun yıllardır siyasetin içerisindeyim. 1998’de CHP Konak ilçe gençlik kolları başkanı oldum. 1999’da İl Gençlik Kolları Başkanı görevine atandım. Daha sonra il yönetiminde görev aldım. İnsanlar siyasette kendisine hedef koyuyor. Ben de kentime belediye başkanı olarak hizmet vermek istiyorum. İlk kez aday adayı oldum. Kendimi bu yönde hazırladım, geliştirdim. Konak hem kentin hem de siyasetin merkezi. Konak’ı çok iyi biliyorum. Bu konuda hem bilgim hem emeğim hem de cesaretim var. Ayrıca şunu da belirtmeliyim; başkan adayı olup seçilirsem herkese eşit davranacağım. Popülist davranışlarda bulunmayacağım, değerlerimize ve kültürümüze yabancılaşmayacağım” dedi.

KONAK İZMİR’İN MERKEZİ!
CHP’li Kayhan, Konak İzmir’in merkezi konumundadır. Merkezde konumlanması nedeniyle, sınırları içerisinde kamu kurum ve kuruluşları, iş ve ticaret merkezleri, Liman, Kemeraltı Çarşısı, eğlence merkezleri, eğitim kurumları ve sivil toplum örgütlerini yer almakta olup tarihten gelen merkez özelliğini korumaktadır. Sloganım Merkez Konak. Son süreçte ilçemiz ‘merkez’ olma özelliğini kaybetmeye başladı. Konak tarihin, ticaretin, kültürün, eğlencenin hem de özgürlüğün merkezi. Kemeraltısı, Kadifekalesi, Kordon’u ile Konak bir merkez. Konak’ı bu özelliğine yeniden kavuşturmak istiyoruz. Konak’ta tarih, turizm kaybolmaya başladı. Kadifekale -Basmane-Konak arasında 1470 civarında tescilli binanın bulunduğu bölgede tescilli yapılara ve sokak dokularına acil müdahale gerekmektedir. İnsanlar tarihine sahip çıkılan bir kent görmek istiyor. Onun için de ‘Tarihin Merkezi Konak’ diyoruz. Kemeraltı ticaretin merkeziydi. İnsanlar her türlü alışverişini hep buradan yapardı. Yeni açılan AVM’lerden dolayı ne yazık ki bu özelliğini kaybetmeye başladı. Tarihi çarşının yeniden ticaret merkezi olmasını istiyoruz. Konak Belediye Başkanı olursam Konak’ta başka alışveriş merkezi olmayacak. Bununla ilgili elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. İzmir’e gelen turistin Kemeraltı’na girmesi gerekiyor. Kurvaziyer turizmi canlandıktan sonra turistlerin yürüyerek Kemeraltı’na oradan Kadifekale’ye gelmesini sağlayacağız. İzmir Atasına, Cumhuriyet’e, Bayrağına bağlı bir kent. İzmir’in kurtuluşunu Konak’ta kutlarız. Onun için de ‘Özgürlüğün Merkezi Konak’ diyoruz” diye konuştu.

BUNU GERÇEKLEŞTİRMEK ZOR DEĞİL!
Konak Belediye Başkan aday adayı CHP’li Kayhan, sözlerine şöyle devam etti: “Konak’ın kentleşmeyle ilgili de sorunları var. Gültepe gibi imar uygulaması sıkıntı yaşayan bölgelere Beştepeler, Eşrefpaşa da dahil, acil müdahale edilmelidir. Gürçeşme bölgesinde yapılan imar planı aradan uzun zaman geçmesine rağmen yüksek oranda zayiat nedeniyle hayata geçememiştir. Uygulamayı kolaylaştırıcı yeni bir çalışma yapılmalıdır. İmar planlarının hepsini Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapacağız. Bu planlamayı yaptığımızda yeni yeşil alanlar, sosyal donatı alanları ortaya çıkacak. Bu çalışmaları yaparken halkımıza soracağız. Kafamıza göre hareket etmeyeceğiz. Bu dönemde toplum olarak kendimizi güvenli hissetmiyoruz. Biz bunu Konak’ta sağlayacağız. Konak’ta mutlu insanlar olacak. İnsanların Konak’ta yaşamaktan mutluluk duyuyorum diyebileceği bir kent oluşturmak istiyorum. Bunu gerçekleştirmek zor değil…"