Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de kurultay 25-26 Temmuz’da yapılacak. Kurultayda genel başkanın yanı sıra PM üyeleri de belirlenecek. Parti kulislerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun listeye eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu alacağı iddiası düştü.

KOCAOĞLU KONUŞTU
Kocaoğlu, bu konuyla ilgili Gündeme Bakış’a konuştu. Kocaoğlu, “Kesinlikte talebim yok. Kimseyle görüşmedim. Benim böyle bir talepte bulanmam söz konusu değil. Bende böyle bir bilgi de yok. Hanımla beraber oturuyorum. Hiçbir talebim söz konusu değil. Talebim olmaz. Siyasete devam etmek isteydim aday olurdum. Genel başkan gösterirdi göstermezdi o ayrı bir konu. Seçilme noktasında siyaseti bıraktım. Ama CHP’liyim. Ölene kadar partime hizmet edeceğim. Hem İzmir hem partim üç dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olma onurunu bana verdi. Hem İzmir hem partim için elimden gelen desteği vereceğim” dedi.  

“PM listesine yazılırsanız tavrınız ne olur?” sorusuna eski Başkan Kocaoğlu, “Kasaptaki ete soğan doğranmaz. Benim bir talebim yok” yanıtı verdi.