GÜNDEME BAKIŞ – Yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe ilçe gezerek hem veda ediyor hem de hem İzmir hem de partisine önemli mesajlar gönderiyor. Kocaoğlu’nun, “Kendim gibi güvendiğim bir adam gelsin diye çalışıyorum. Sadece Büyükşehir Belediyesi'ne değil diğer 30 ilçeye de. Biz, görevi sağlam ellere teslim edeceğiz. Görevi yapmak kadar onu sağlam ellere teslim etmek de önemli. Sonra onun doğru düzgün gidip gitmediğini kontrol edeceğiz. Ondan endişeniz olmasın” dedi.

ÇINARALTI MESAJI
Kocaoğlu’nun Bergama’da verdiği Çınaraltı mesajı ise dikkatler kaçmadı. Kocaoğlu, “İzmir'i, dinamiklerini, insanını, derdini, tasasını iyi bilirim. Bu birikimi İzmir'in yerel yönetimlerini sağlıklı insanlara teslim etmek için çaba gösteriyorum. Önümdeki 4-5 ayı bu amaç için geçireceğim. Kefil olacağım bir adam gelirse bu çınarın altında gelip 'Bu adama kefilim' derim, kefil olmayacağım bir adam gelirse bu çınarın altına gelmem” diyerek genel merkeze önemli bir mesaj verdi.

GÜVENDİĞİ, KEFİL OLDUĞU İSİMLER
Gündeme Bakış hem parti kulisleri hem de Kocaoğlu’na yakın kaynaklarla görüşerek, “Kocaoğlu kimi işaret edecek?” sorusuna yanıt aradı.

AKLINDAKİ BİR NUMARA!
Kulislerde Kocaoğlu’nun kendisinden sonraki aklındaki bir numaralı ismin CHP İzmir eski İl Başkanı, yakın çalışma arkadaşı, iş insanı Alaattin Yüksel olduğu konuşuluyor. Kocaoğlu’nun kendisinden sonra gelecek başkan için koyduğu, “İktidara karşı dik durabilecek”, “Belediyenin finans sistemini iyi koruyacak” kriterlerine Yüksel’in uyduğu ve onun ismin genel merkeze önerebileceği belirtiliyor.

GENÇ BAŞKANLAR!
Kocaoğlu’nun Yüksel’in yanı sıra aklında Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olduğu öne sürüldü. Kocaoğlu, Gönenç için, “Benim için özel bir isim. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasını isterim” demişti. Kocaoğlu, 2014’te Atila’nin başkan olması için genel merkeze öneride bulunmuştu.    

YORGANCILAR SÜRPRİZİ!
Öte yandan Kocaoğlu'nun belediye başkanlığı dönemi süresince iyi ilişkiler kurduğu EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ismine de sıcak baktığı öğrenildi. 

EĞER BÜYÜKŞEHİR’E İSTEMEDİĞİ İSİM OLURSA
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre Kocaoğlu, istemediği bir isim Büyükşehir adayı olursa onunla çalışmayacak, programlarını tek başına yönetecek. İlçelerde kefil olabileceği isimlerde ortak programlar yapacak.

AYLAR SONRA GENEL MERKEZDE
24 Haziran seçimlerinden sonra parti genel merkezinin politikalarını sert sözlerle eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aylar sonra ilk kez genel merkeze giderek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

İSİM KONUŞMADI!
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre görüşmede Kocaoğlu kendisinden sonra gelecek isimle ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmadı. Kocaoğlu, geçmişte yaşanan sıkıntılar ve yapılması gerekenlerle ilgili Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdiği öğrenildi.