GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de olağanüstü kurultayın toplanması için düğmeye basıldı. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun atacağı adım tartışma konusu oldu. Kocaoğlu, seçimlerden 10 gün sonra yazılı bir açıklama yaparak, “24 Haziran seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nde acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır” demişti. Bu açıklamanın ardından partide büyük bir tartışma başlamış, bunun üzerine Kocaoğlu, “Benim söylediklerim olağanüstü kurultayın çok ötesinde” sözleriyle bir kez daha değişim vurgusu yapmıştı.

‘İMZA SÜRECİNİN BİR TARAFINDA OLMAYACAĞIM’
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin de desteklediği imza sürecinde Kocaoğlu’nun ne yapacağı netleşti. Kocaoğlu’na yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kocaoğlu imza sürecine müdahil olmayacak. Kocaoğlu’nun, “Ben en başından beri imza toplama sürecinde yer almadığımı söylüyorum. Bir kurultay toplanacaksa bunu toplayacak olan kişi genel başkan olmalıdır. Ben her iki açıklamamda da gerekeni söyledim. İmza sürecinde taraf değilim” dediği öğrenildi.

İNCE KOCAOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ İDDİASI
Öte yandan Kocaoğlu’nun geçtiğimiz hafta 3 gün süre kısa bir tatil yaptığı ve bu süreçte dış dünyayla ilişkisini kestiği öğrenildi. İnce’nin hafta sonu Kocaoğlu’na ulaşmaya çalıştığı ancak ulaşamadığı belirtildi. İkilinin bugün bir görüşme yaptığı ve İnce’nin Kocaoğlu’nda imza toplama sürecine destek olmasını istediği iddia edildi.

YÜKSEL RAHATSIZ AMA…
CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel’in parti içerisinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarından rahatsız olduğu, imza sürecine karışmayacağı öğrenildi. Yüksel, önümüzdeki günlerde süreçle ilgili açıklama yapacak. Yüksel’in kurultayın toplanması için imza vermesi bekleniyor.