Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nda körfezdeki karşılıklı seferleri gerçekleştiren yeni nesil gemilerin Bostanlı Balıkçı Barınağı’na bağlanması için proje istedi. Balıkçı Barınağı’nın kullanım hakkı Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’ndan istendi.

GÖRÜŞMELER YAPILDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde Ankara’da Ulaştırma, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile görüşüldü. Barınağın yarısının kullanımı noktasında proje ortaya konuldu. Ancak bu durama Tarım Bakanlığı ilk önce “tamam” dedi ardından da karşı çıktı. Bakanlık, Büyükşehir’den yeni bir balıkçı barınağı yapılmasını istedi.

SOYER İZMIR’IN ONAY BEKLEYEN PROJELERINI ERDOĞAN’A ANLATTI!

ERDOĞAN’A DOSYA VERDİ
Geçtiğimiz Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen belediye başkanları toplantısında Soyer konuyu gündeme getirdi ve Erdoğan’a bir dosya verdi.

‘BELEDİYE İLE ORTAK KULLANABİLİRİZ’
Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Aksoy, “Bostanlı’da küçük çaplı balıkçılar ve tekneler var. Tarım Bakanlığı’na, ‘bir bölümünü biz kullanalım bir bölümüne Büyükşehir gemilerini bağlasın’ dedi. Gemilerin bağlanmasın da herhangi bir sıkıntı yok. Gayet yeterli bir alan” dedi.

KAYA: “TAŞIDILAR MI?” DEMİŞTİ!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gündeme Bakış Tv’de Bostanlı balıkçı barınağı ile ilgili şunları söylemişti:

“Tamam dedik. Balıkçı arkadaşları bir yere taşıyın. Taşıdılar mı? Taşımadılar. Balıkçı arkadaşlara bir yer yapılması lazım. Bunu önce hallet. Yok. Yapmadı”