Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar ilçede yaşanan su sıkıntısını dile getirerek arozözle sokaklarda su dağıttı. Özçınar, ilçedeki su sıkıntısının uzun süredir devam ettiğini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu sorunu çözmediğini öne sürdü.

AK PARTİLİ DAĞ’DAN TEPKİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kiraz’daki su sorunun uzun süredir devam ettiğini vurgulayarak, “Yazık günah…Birkaç yıl önce Cumhurbaşkanımız DSİ’ye talimat verdi. Sondaj ekibi orada çalıştı ve su çıktı. Ancak İZSU üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bir ilçeye ayrımcılık yapması olacak şey değil. Suyun siyaseti olmaz! Yaz ayları gelince vatandaşın evinden su akmıyor. Kiraz’a çokça giden biriyim. Sorunu iyi biliyorum. Haftalardır musluğundan su akmayan vatandaş olduğunu biliyorum. Büyükşehir’in bu soruna özel ilgili göstermesini rica ediyoruz. Bu mağduriyeti gidermek Tunç Soyer’in görevidir. Orada çalışma yapılması elzemdir. Bu, ‘açık bulduk eleştirelim’ konusu değildir! Yıllardır neden çözmüyorlar anlamış değilim. Oraya hiç gitmiyorlar mı? Vatandaşlar AK Parti’ye oy veriyor diye bu muameleyi görmesi gerçekten doğru değil” dedi.  

KONUŞTUK AMA İLGİLENMEDİ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise, “Kiraz’da uzun süredir devam eden su sıkıntısını mecliste gündeme taşıdık. Meclis gündeminin dışında da Kiraz Meclis Üyemizle birlikte Tunç Soyer’e bire bir Kiraz’daki vatandaşlarımızın yaşadığı su sorunu ve bu sorunun giderilmesi yönünde bilgi verdik. Tunç Soyer ve İZSU’nun sorunun çözüleceğine dair söylemlerde bulunmasına rağmen bugüne kadar tek bir adım atmadı.  İzmir’de 30 ilçe var. Kiraz’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olan ilçelerden biri. Artık Tunç Soyer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlamak zorunda, bilmek zorunda. Bir taraftan tarım ve hayvancılığı önemsediğini, destek verdiğini söyleyip, bir taraftan özellikle tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu Kiraz’da su sorununu çözmemesi gerçekten çok manidar. Bu hususta Soyer ve İZSU’nun bir an önce bu konuda adım atması gerekiyor. Meclis üyesi olduğumuz ilk günlerde bu sorunun giderilmesi gerektiğini söylemiştik, ilçenin durumu ile ilgili bilgi vermiştik. Biz muhalefet yaptık olmadı. Meclis üyelerimizle birlikte Tunç Soyer’e gittik yine olmadı. Ne yapsak olmadı, Soyer bu konuda tek bir adım atmadı. Görüşmemizde bize, ‘İlgileneceğiz ve halledeceğiz’ dedi üzerinden bunca zaman geçti ama maalesef ki ilgilenmedi” dedi.

3 MAYMUNU OYNUYORLAR
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Çankırı, “İzmir’de AK Partili Belediyelere Büyükşehir Belediyesinin destek olmaması çok can sıkıcı bir durum haline geldi. İzmirliler için bir çivi dahi çakmayanlar hizmet etmek isteyenlerinde önüne geçiyor, kendi yapmaları gereken sorumluluklarını dahi üstlenmiyorlar. Kiraz ilçemizde yıllardır süregelen bir su sıkıntısı var. Kiraz Belediye Başkanımız Saliha Özçınar, hem insani ihtiyaçlar hem de hayvanlar için içme suyunun olmadığını, üstelik Kovid-19 ile mücadelede, hijyenin sağlanması için gerekli en önemli unsur olan suyun yokluğunun büyük bir zorluk olduğunu ifade etmesine rağmen bu problemi ortadan kaldırması gerekenler 3 maymunu oynamaya devam ediyor. İş spekülasyon, manipülasyon, dini değerleri aşağılamaya gelince zirveden inmeyenler vatandaşa hizmet noktasında kılını kıpırdatmıyor” dedi.