Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar ilçedeki su kesintisinden dolayı ciddi problemler yaşandığını belirtti. Vatandaşların susuzluktan çaresizlik yaşadığını ifade eden Özçınar, “İlçemizdeki su sorunu uzun yıllardır süregelen bir problem. Yeraltı kaynak sularının iyice azalmasıyla, sondajların da yetersiz olmasıyla maalesef bu sorun çözüme kavuşturulmuyor. Vatandaşlarımız çaresiz kalıyor. Benim ilçemdeki hemen hemen herkeste telefonum var. İlçe sakinlerimiz bu sorunla ilgili beni aramaya başladılar. Bizim artık arozözlerimiz çalışmaya başladı. Tabi içme suyu olarak değil ama kullanım suyu olarak tankerlerine basıyoruz. Bu bizim görev alanımız değil ama biz vatandaşlarımız için bunu yapmalıyız. Suyun olmaması çok can sıkıcı bir nokta. Bu çağda İzmir gibi bir yerde taşıma suyla değirmeni ne kadar döndürebileceğiz bunu da bilmiyoruz” dedi. 

“BÜYÜKŞEHİR’İN SORUMLULUK ALANINDA”
İlçedeki su sorununun Büyükşehir’in sorumluluk alanında olduğunu, insanların hayvanları için bile su bulamadığını belirten AK Partili Özçınar, “Bu iş İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken bir iş, Büyükşehir’in sorumluluk alanı. Durumu yıllardır biliyorlar. Maalesef bir henüz bir çözüm yok. Bir kısmı planlamada bir kısmı şurada, burada derken 5-6 yıldır vatandaşlarımız aynı problemi çekiyor. Ciddi anlamda problem yaşıyoruz. Kovid-19 ile mücadele edilmesi, hijyenin en üst seviyede sağlanması lazımken suyumuz yok, çok kötü bir durum. Bu serzenişim Büyükşehir’in sorumluluk alanı olduğu için ya da farklı parti olduğu için değil bizim sorumluluk alanımız olmuş olsa samimi söylüyorum biz hemen vatandaşımızın sorununa çare bulmak isterdik. Evde bir gün su akmadığı zaman çekilen çileyi hepimiz biliyoruz, herkesin malumudur bu durum. İnsanlarımızın içinde suyu hayvanları için kullananlar da var. Bu çok ciddi bir problem” dedi. 

“GÖREVİMİZ DEĞİL FAKAT GÖREVİ OLAN SUSUYOR”
Kiraz İlçesi’nde yaşanan su sıkıntısından dolayı sokak sokak su dağıtımı yapan Başkan Özçınar, “Gerek yok her sözü laf ile beyana, bir bakış bin söz eder bakıştan anlayana. Görevimiz değil fakat görevi olan susuyor! Ama biz varız, kimseyi yalnız bırakmayız. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik" diye konuştu.