Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ -İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Her yer İzmir gibi olsun” sloganıyla kentin dört bir yanındaki billboardları afişlerle süsledi. Afişlerde, “Aklında kadın erkeği bir gören eşit yaşam olsun”, “Aklında engel nedir bilmeyen özgür bir yaşam olsun”, “Aklında çocuklarını gururla emanet edebileceğin bir yer olsun”, “Aklında parlayan ekonomisiyle güvenli bir gelecek olsun”, “Aklında toprağın, suyun özenle korunduğu sağlıklı bir çevre olsun”, “Her yer İzmir gibi olsun” sözlerine yer verildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİ!”
İzmir’e her geldiğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları öven ve örnek gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Arzum Türkiye’nin İzmir gibi olması” sözlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından “manşete” taşınması ise dikkatlerden kaçmadı. 

İZMİRLİYİZ YAPARIZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yerel seçim öncesi, “İzmirliyiz yaparız” sloganıyla billboardları afişlerle donatmıştı. Bu durama AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım tepki göstermiş, “Belediyenin panolarında otobüslerinde kamu mekanlarında reklamlar ilanlar alabildiğince devam ediyor. Bunların İzmir Büyükşehir Belediyesi adına yapıldığı söyleniyor ama seçim atmosferi içinde bunun ne kadar doğru olduğunun da ben takdirini İzmirli hemşehrilerime bırakıyorum” demişti.