Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Dış Ticaret ve Gümrük Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı  Mahir Polat gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin “2023 milat olacak, 2024’te İzmir Büyükşehir AK Partili olacak” sözlerini değerlendiren CHP’li Polat, “2023’te Türkiye, AK Parti’den kurtulmuş olacak” dedi. AK Parti’nin İzmir’i almak istemesinin sebebini beton sevdası olduğunu öne süren CHP’li Polat, “Türkiye’nin tamamı, CHP’li Büyükşehir Belediyelerinin sosyal demokrat anlayışıyla, başka bir yönetim anlayışına kavuştu. O yönetim anlayışı çerçevesinde, özellikle bugünlerde yaşadığımız pandemiyi halkımızın biraz daha rahat atlatmasında belediyelerimiz çok ciddi rol aldılar. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu süreci biraz daha rahat, biraz daha dayanışma ruhuyla atlattılar. Onların ‘AK Belediyecilik’ dediği, bizim ‘kara belediyecilik’ olarak tanımladığımız belediyelerde nelerin olduğuna dair tespitlerimiz, suç duyurularımız, savcılık kayıtlarımız mevcuttur. Özellik İstanbul ekseninde yaşanan süreçte Ekrem İmamoğlu’nun ve belediye bürokrasisinin bulmuş oldukları, açmış oldukları yolsuzluk dosyaları İçişleri Bakanlığı marifetiyle, ne şekilde kapatılmaya çalışıldığı tüm Türkiye’nin gözleri önündedir. İstanbul’u, Ankara’yı parsel parsel satıp yağmaladılar. Biz, İzmir’de sosyal demokrat Cumhuriyet Halk Partili belediyeler marifetiyle bu yağmanın önüne set koyduk. İzmir’i yağmalayamadılar. Onların para ve beton hırsı İzmir’e oldum olası göz koymalarının sebebiydi. Gözlerini beton doyursun. İzmir’i betonlaştıramayacaklar. İzmir’i almaları mümkün değil, bilakis ellerindeki iktidarı her geçen gün daha fazla kaybettiklerinin bu ifadelerle ikrarını etmiş bulunmaktadırlar” dedi. 

“KEREM ALİ SÜREKLİ’NİN VİCDANI VARSA…”
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi “Hodri meydan” diyerek, erken seçim çağrısına destek vermeye davet eden CHP’li Mahir Polat, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Özellikle de iktidarda olmadığımız yerleri geziyoruz, AK Parti’nin yarattığı tahribatı görüyoruz. Kerem Ali Sürekli’nin biraz vicdanı varsa, bu memlekette huzur, ekonomik barış, refah istiyorsa bizim erken seçim çağrımızı ‘Hodri meydan’ diyerek, kendi genel merkezine aktarmasının çok erdemli bir davranış olacağını düşünüyorum. Kendisini çok tanımam ama dışarıdan gördüğüm kadarıyla iyi birine benziyor. İyi biri olmak, bugün Türkiye’de haramzade iktidarının gitmesine katkı sunmaktır. Benim Kerem Ali Sürekli’den beklentim bizim erken seçim çağrılarımızı kendi genel merkezlerine iletmeleri, ‘Artık onurumuza dokunuyor, CHP’nin erken seçim çağrılarına hodri meydan’ demesi” diye konuştu. 

“İNSANLARA OLAN SORUMLULUĞUM ARTTI”
CHP Dış Ticaret ve Gümrük Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinin, Türkiye’deki her karış insana karşı sorumluluğunu artırdığını ifade eden Polat, “Ben Gümrük ve Dış Ticaret Politikaları konusunda Sayın Genel Başkanımızın takdiriyle Başdanışman olarak görevlendirildim. Fiilen zaten bu görevi uzun süredir yapmaktaydım, alanımla ilgili bir görev. Genel Başkanımızın beni değerlendirmiş olmasından son derece mutlu oldum. Kişisel anlamda mutlu edici bir görev öte yandan memleket insanına, ülkenin her karışındaki insana karşı sorumluluğumun bir kat daha arttığı bilincindeyim. Özellikle Türkiye’de bir lağım borusunun patladığını kabul edecek olursak bu lağımın bir ucu da gümrük ve limanlarda. Bunu hep beraber görüyor, duyuyoruz. Bu konuların aydınlanması, Türkiye’nin dış ticaretinin daha şeffaf, daha hukuki anlamda altyapısı oturtulmuş düzeyde yapılması, kaçakçılığın önlendiği bir dış ticaretin olması için elimden geleni yapıyorum. Bugün ülkemizin önemli bir uyuşturucu trans ülkesi haline geldiğini görecek olursak, yapacak çok işimizin olduğu aşikardır. Bu olaylar sadece 2 tane memurun marifetiyle yapılan işler değil çok daha komplike işler. Bu anlamda Türkiye’deki her çocuğa, her gence karşı sorumluluğum olduğunu biliyorum. Bu bilinçle de elimden geldiğince karanlık sürecin şeffaflaşmasına katkı sunacağım, var gücümle çalışacağım” açıklamasında bulundu. 

“İZMİR’İ AKSATMAYACAĞIM”
“Başdanışmanlık görevinin ardından İzmirliler artık sizi daha mı az görecek?” sorusunu yanıtlayan Mahir Polat, “Ben asla ve asla İzmir’e, İzmirli seçmenlerime, yurttaşlarıma karşı sorumluluğumu 1 milim aksatmayacağım. Çok daha yoğun bir mesai yapacağımı biliyorum. Kendime ayırdığım dinlenme zamanlarından, eşime çocuklarıma ayırdığım zamandan feragat etmem gerektiğini biliyorum ve edeceğim. Çünkü ülkenin aydınlığa çıkması için bu mücadeleye ihtiyaç var. Bunu da seve seve yapacağım. Yakınlarım, ailem de bu sürecin farkındalar, bana bu konuda çok ciddi destekler. İzmirli yurttaşlarımı asla yalnız bırakmayacağım. Ben İzmirlilere ‘Ayağımı üşenmeyeceğim, alın terimi toprağa damlatacağım’ diye söz vermiştim. Ayağından üşenmeyen, kendinden, uyku zamanlarından çalan bir Mahir Polat olacağım. Eşinden, çocuklarından zamanını çalan bir Mahir Polat olacağım. Normalde gece 11-12 arası uyuyup sabah 8 gibi kalkan, ortalama 8 saat uyuyan biriydim şimdi ortalama 4 saate kadar uyku sürem düştü. Aileme ayırdığım zaman ciddi bir şekilde düştü. Bundan ne ailem hoşnutsuz ne de ben hoşnutsuzum. Bilakis bir şeyler yapmanın verdiği gurur içindeyim. Sonuçta Türkiye’de karanlık süreç aydınlandığında, bu süreçte alın terimin, emeğimin olduğunu bilmek, çocuklarıma bırakacağım en önemli miraslardan biri. Çocuklarım da, eşim de bunu böyle görüyorlar, bu motivasyonla çalışıyoruz” diye konuştu.