GÜNDEME BAKIŞ – Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç’la birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptıkları ziyaretin detaylarını anlattı. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Tugay, Mavişehir'de çoğunluğu Cengiz İnşaata ait bir arazideki belediye hissesinin satılmasıyla başlayan tartışmayla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir sunum yaptı.  

YANINDA YER ALDIK
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettikleri gün Ege Bölgesi ilçe belediye başkanları toplantısı olduğunu anlatan Tugay, “Genel başkanımızın daveti ile toplantıya yerinde katıldık. Genel başkanımız online başkanlarla görüştü. Bizim için güzel bir anı oldu. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları kendisine anlattık” dedi.

YALAN YANLIŞ BİLGİ ÇOK FAZLA
Başkan Tugay, Mavişehir’deki arsa satışıyla ilgili şunları söyledi:

“Bununla ilgili çok fazla yalan yanlış bilgi var. Genel başkanımıza konuyu tüm detayları anlattım. Tüm belgeleri de yanımda götürdüm. Biz oradaki hissemizi o inşaat firmasına satmaktan başka çaremiz yoktu. Arazi onların. Bizim çok küçük bir hissemiz vardı.  Bunu tüm kamuoyu biliyor. Genel başkanımız da satışla ilgili bir yanlış yapıldığına dair bir düşüncesi yok. Mavişehir Bölgesi’nde yüksek yapılaşmaya karşı mücadele edin’ talimatı verdi. Göreve geldiğimden beri bu mücadeleyi verdiğimi genel başkanımıza anlattım. Planlama yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda…Bakanlığa bir yazı yazarak serbest yüksekliğin 8 katla sınırlandırılmasını istedik. Oradan olumlu yanıt bekliyoruz. Orada herhangi bir yüksek yapıya izin vermeyeceğiz” dedi.

DANIŞTAY’IN KARARINA İTİRAZ ETTİK
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Danıştay’ın bölgenin planlamasıyla ilgili verdiği karara itiraz ettiklerini ifade etti. Başkan Tugay, “Çevre ve Şhircilik Bakanlığı’nın toplu konut alanıyla ilgili planlama yetkisi var. Geçmiş dönemde Bölge İdare Mahkemesi bu kararı bozmuş. Bakanlık bu kararı Danıştay’a taşımış. Danıştay bu karırı bozmuş. Geçtiğimiz yol Ağustos ayında bu kara itiraz ettik. Sonucunu bekliyoruz. Genel başkanımız bununla ilgili ‘aktif mücadele edin’ talimatı verdi. Şehir Plancıları Odasıyla birlikte hareket etme kararı aldık. Onlar bizden aldıkları bilgi ve belgelerle bir açıklama yaptı. Ortak bir duruşumuz var. O bölgede yüksek yapılaşma istemiyoruz. Yoğun yapılaşma istemiyoruz. Hukuki yollardan her türlü mücadelemizi vereceğiz. Kamuoyuna sürekli bilgi vereceğiz. Birileri bize Cengiz İnşaata ayrıcalık tanıdığımız iddia ediyor. Yalan söylüyorlar. Ben göreve geldiğim günden bu yana o bölgede yüksek yapılaşma olmasın diye mücadele veriyorum. Birilerine avantaj sağlamamız söz konusu bile olamaz. Yaratmaya çalışılmaya çalışılan algı operasyonu işe yaramadı. Şimdiye kadar kimseye de ruhsat vermedik” diye konuştu.