Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de açılış maratonuna katıldı. Kılıçdaroğlu ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ödemiş'teki katı atık entegre tesisinin açılışını yaptı ardından Bornova'daki havuz İzmir'in kurdelesini kesti. Sasalı'daki iklim duyarlı tarım merkezini hizmete açtı. Son olarak ESHOT bünyesine katılan 364 otobüsü alım törenine katıldı.

PROTOKOL KRİZİ
Bu törenlerin ikisinde protokol krizi yaşandığı ortaya çıktı. Bazı CHP'li il yöneticileri Bornova'daki tören protokol alanına, Sasalı'daki yemeğe görevliler tarafından alınmadı. Bu duruma tepki gösteren CHP'li yöneticiler her iki alanı terk etti.

TEPKİ GÖSTERDİLER
10'a yakın il yöneticisi bu duruma sert tepki gösterdi. Yöneticiler Whatsupp grubundan böyle bir şeyin kabul edilemez olduğunu söyledi. Yine bazı yöneticilerin İl Başkanı Deniz Yücel'e sert çıktıkları bildirildi.

O TOPLANTIYA GİTMEYELİM
Törenlerde protokol bölümüne alınmayan bazı isimlerde ilginç bir öneri de geldi. Yöneticiler 1 Temmuz'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le gerçekleşmesi planlanan buluşmaya gidilmemesini önerdi. Ancak bu öneri karşılık bulmadı.
Yücel'in konuyla ilgili ise bir yanlış anlaşılma olduğunu kasıtlı bir hareketin söz konusu olmadığını söylediği ifade edildi.