Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirdiği Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci yurdunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa çok sayıda vatandaş katıldı, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu”, “Hepimiz Bay Kemaliz” sloganları atıldı. Açılış öncesi Karabağlar Belediyesi halk oyunları ekibi zeybek gösterisi yaptı. Karabağlar Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeler de kısa bir şekilde anlatıldı.

UMUTSUZLUĞUN GELDİĞİ NOKTA BİZİ ÜZDÜ! TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜLMEYECEK SORUNU YOK. BERABER ÇÖZECEĞİZ!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşma yapmak için kürsüye İzmir marşı eşliğinde geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Güzel bir şey yapıyoruz. Kız yurdunu açıyoruz. Gerçekten de bu yurtta kalan kızlarımızın anne ve babaları üzülmesin. Onlara sahip çıkıyoruz. Az öce gençlerle sohbet ettik. Bir arkadaşımızın söylediği şu oldu: ‘Üniversiteyi bitirdiğimizde iş bulabilecek miyiz?’ diyor. Umutsuzluğun geldiği nokta bizi üzdü. Bunu aşmanın tek yolu var üretmek. O yüzden üreten Türkiye diyoruz. Her alanda üretmeli. Üreteceğiz, istihdam alanları yaratacağız. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaması lazım. Bunu birlikte mücadele edersek bütün sorunları aşarız. Genç arkadaşlarıma söylemek isterim. Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Beraber çözeceğiz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Onlar bizim umudumuz. Onlar okudukça, ürettikçe arkadan gelen yeni nesil daha güçlü Türkiye yukarlara taşıyacaktır. Kavgayı birlikte yapacağız. Mutlaka Mustafa Kemal’in gösterdiği hedefi yakalayacağız ve aşacağız. Boynumuzun borcudur” dedi.

CHP YURT SORUNUN İKTİDARA GELDİĞİNDE BİR YILDA ÇÖZECEK!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Genç kızlarımız okudukça uygarlığı daha büyük adımlarla yakalayacağız. Kadının okuduğu bir toplumda eğitim düzeyinde sıçramayı ancak yakalayabiliyoruz. Onlar bize geleceği anlatacaklar. Çocuklarına güzel ninniler söyleyecekler. Nesıl okuduklarını, o sorunları azim ve kararlıkla aştıklarını anlatacaklar. Bu gençlerimize nasıl güveniyorsunuz ben de aynı yüreklilikle güveniyorum. Üniversiteyi kazandılar geldiler. Onlar üretecekler, mücadele edecekler. Hayatın her alanında izleyeceksiniz. Siyaset kurumunu da yakından izlemenizi isterim. Siyasetin doğru yapıp yapmadığı akıl terazisinde ölçmelerini istiyorum. Karabağlar Belediye Başkanımız, ‘Kıt kanat gelirlerle güzel işler yapmaya çalışıyoruz’ dedi. Yetim hakkı yememek diye kavram vardır. Kamu yöneticileri hesap vermek zorundalar. O zaman parayı harcayanlara vatandaşa hesap vermesi lazım. Hesap veren bir siyaset Türkiye’nin geleceğini sağlıklı çizen bir siyasettir . 17 yılda hala yurt sorunu çözülemediyse bunun ayıbı siyaset kurumuna aittir. Siyaset kuru bunu çözebilir. CHP, bir yılda yurt sorunun çözecek”

SIRA GELDİ İKİNCİ ETABA! BEYEFENDİYİ AŞAĞI İNDİRECEĞİZ

Gençlerin, Türkiye’nin umudu olduğunu vurgulayan CHP lideri, “ Bizi onlar aydınlık geleceğe taşıyacak. Biz onlara her türlü desteği vermek zorundayız. Bu benim siyasetçi, vatandaş, vatanını, bayrağını seven biri olarak görevim. Biz bu görevimizi yaparken hiçbir ayrım yapmayacağız. İster doğudan, batıdan, kuzeyden güneyden kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün insanlarımızı kucaklayacağız. Yen bir siyaseti başlattık. Kavgadan uzak bir siyaset. Doğruları söyleyen yanlışa karşı duran bunu yaparken de kararlıkla duran bir siyaset anlayışıyla yola çıktık. Yerel yönetimlerde başarı sağladık. Sıra geldi ikinci etaba. Göreceksiniz beyefendiyi aşağı indireceğiz. Niçin yapacağız? Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için, kavga çıkaran toplum istemiyoruz. Herkesin kimliği, inancı kendisinin şerefidir. Bunlar siyaset konusu olmamalı. Siyaset konusu neden benim çocuğuma 17 yıldır yurt yapılmadı? Yollarım iyi değil? Verdiğim verginin hesabını neden alamıyorum? Sakız alırken vergi veriyorsun, ekmek alırken aynı şekilde Dolmuşa binerken… Şimdilik vergi vermediğimiz tenefüs ettiğimiz hava. Vergiyi verenler bunu harcayandan hesap sormalı. Size yürekten güveniyorum”

BAŞKAN SOYER: YURT İZMİR İÇİN BÜYÜK KAZANIM!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Güvenli, konforlu bu yurt öğrencilerin sosyal, kültürel her türlü faaliyetlerini yapabileceği bir konumda kuruldu. Bu yurt 91 odasıyla 274 öğrenciyi barındıracak şekilde inşa edildi. Bu yurt bilinçli, başarılı, toplumu faydalı gençlerimizin yetişmesine katkı sağlayacak. Öğrenciler için barınma en önemli ihtiyaç. Özellikle son 10 yılda yurt ihtiyacı büyük bir sorun oldu. Üniversite öğrencileri olmak üzere öğrenciler kamu tarafından karşılanmaması için vakıf ve derneklerin ideolojik faaliyet yürütenlere muhtaç olmuştur. Yurtlar kuruma bağlı yurtlar 601 yatak kapasitesi var. Bu ihtiyaca cevap verememektedir. Barınma çok temel sorun hale geldiğini gösteriyor. Öğrenciler, denetim dışı depreme dayanıklı olmayan, siyasi amaçlar taşıyan yurtlarda barınmak durumunda kalıyor. Bu tabloda Karabağlar Belediyemizin hizmete sunduğu yurdumuz İzmir için büyük bir kazanım.  Bornova Evka’da 800 kapasiteli kız öğrenci yurduyla ilgili proje çalışmamız sürüyor. Büyükşehir Belediyesi gençlerimizin sosyal kültürel alanda hizmet etmeyi görev edindik” dedi.  

BAŞKAN SELVİTOPU: DERSİMİZE ÇALIŞTIK! NE YAPACAĞIMIZI BİLİYORUZ!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Sizi Karabağlar’dan ağırlamaktan onur duyuyoruz. Özellikle öğrencilerimize dönük böyle bir tesisinin açılışında yer almanız bizi onurlandırdı. Yeni bir yaşamın tasarlandığı bir kent hedefiyle ilçemizi değiştirmeye, dönüştürme ve geliştirmeye çalıştık. İlk başta Karabağlar’a 2050 yılları hazırlayacak planlamayı hedefledik. Bütün planlamayı yeniden yaptık. Geçtiğimiz dönem bu çalışmayı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile tamamlamış bulunuyoruz. Bu planları hayata geçirecek ilçemizi modern, yaşanılır İzmir’in seçkin ilçelerinden birisi haline getirmeye kararlıyız. Bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Temel sloganımız bireylere değil topluma hizmet ilkesiyle bu çalışmaları yapıyoruz. Karabağlar kentsel dönüşümün yoğun olarak tartışıldığı bir ilçe. İhtiyaç sahiplerinin oturduğu bir ilçeyiz. Bir başka açıdan baktığımızda sosyal belediyeciliğe önem vermeye çalışıyoruz. Yaptığım projelerden birisi de yurt binasıdır. Semt merkezlerini ilçe geneline yaymaya çalışıyoruz. Semt merkezi sayımızı 16’ya çıkardık. Hedef, 58 mahallenin tamında bu merkezleri hayata geçirmek. Karabağlar’da bütün okulların bakım ve onarım çalışmalarına katkı koymaya çalışıyoruz. Buna temel hizmet olarak bakıyoruz. Karabağlar’da bulunan bin 800 ailemize sosyal destek kartımızla onların yaşamlarına destek olmaya gayret ediyoruz. Hedefimiz; Karabağlar7ı daha modern hale getirirken kültür merkezleri ile modern Pazar yerleri, parkları, spor alanlarıyla ileri hedefe doğru geliştirmeye gayret ediyoruz. Bu çalışmalar içerisinde tabi ki İBB ile dayanışma içerisinde bu projeleri gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğiz. Yoksul semtlerimize ulaşacağız onlarla birlikte olacağız, doğrudan iletişime geçeceğiz. Yurttaşlarımız belediyeye değil onların ayağına giderek dertlerine derman olmaya çalışacağız. Derman belediyeciliği ilçemiz geneline yaymak boynumuzun borcu.  Bütün engellemelere rağmen gençlik merkezimizi de hayata geçireceğiz. Dersimize çalıştık, ne yapacağımızı biliyoruz. Yerlerimiz hazır. Tek sorunumuz bunları finanse etmek” dedi.

Selvitopu, projeye katkısı olan Büyükşehir eski Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç soyer ve Karabağlar eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e teşekkür etti.

AÇILIŞA KİMLER KATILDI

Yurdun açılışına; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları, İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe ve belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YURDUN ÖZELLİKLERİ

Tahsin Yazıcı Mahallesi'ndeki 8 katlı Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, 3'er kişilik 91 oda ve 1 engelli odası olmak üzere 274 yatak kapasiteli olarak yapıldı. İçinde kütüphane, çalışma odası, dinlenme odası, çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane, revir, ziyaretçi salonu, mutfak, sığınak ve bahçe gibi ortak kullanım alanlarının yer aldığı yurtta güvenlik personeli 24 saat dönüşümlü olarak görev yapıyor.  Kız Yurdu binası çevresinde özel park alanı da bulunuyor. Yurt binasının her bölümünde ve odalarda öğrencilerin 24 saat yararlanabileceği internet hizmeti sunuluyor. Odalarda yatak, giysi dolabı, etajer, çalışma masası ve koltuğu bulunuyor. Ayrıca öğrenciler yurt çamaşırhanesini de kullanabiliyor.