Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bergama Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Bergama Yarı Olimpik Havuz açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi.  Törene, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’li ilçe başkanları ve bazı belediye başkanları katılan isimler oldu.  

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NI TANITMAYA GEREK YOK

Konuşmasında Kocaoğlu’yu öven Kılıçdaroğlu, “Güzel bir tesis… Bergama Belediye Başkanımız ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek koyduğu bir eser. Çocuklarımız burada spor yapacaklar. Sporun değerini en çok anneler babalar bilir. Kültür, sanat ve sporla çocuklarımız tanışacak. Aziz Bey’in ifade ettiği gibi, buradan yetişecek çocuklar hem ulusal hem uluslararası anlamda başarılara imza atacaklar. Onlar şampiyon olduğunda o Türkiye’nin ortak başarısı olacak. Genç ve yetenekli belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisinin verdiği hizmetler dolayısıyla yürekten teşekkür ediyorum. İzmir büyükşehir belediye başkanımızı tanıtmaya gerek yok. O kendisini İzmir’e adayan bir belediye başkanı. Geniş alanda iş birliğini güçlendiren, kent ve kırsal arasındaki gelir dağılımını dengelemeye çalışan ve Türkiye’deki tüm büyükşehir belediyelerine örnek olan projeler imza attığı için kendisine teşekkür ediyorum ve şükran sunuyorum” diye konuştu. 

İZMİRLİ OLMAK AYRICALIKTIR 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “İzmir ve İzmirliler, tarih boyunca ne yapacaklarını, nasıl duracaklarını çok iyi bilirler. Ondan dolayıdır ki İzmir Türkiye’nin en aydınlık en ileri. Kenttir. İzmirli olmak ayrıcalıktır. Hepimiz, İzmirli olmakla övünsek de hakkınız vardır. Önümüzde 15 gün sonra seçim var, seçimi alacağız. Bu bizim görevimiz. Biz CHP’liyiz. Belediye Başkanlığı yaparken ayrım yapmayız ama seçimde partimizin ilklerinden seçim çalışmalarını sosyal demokrat, sosyal belediyecilikten hiçbir taviz vermeyiz ve onurumuzla şerefimizle ayakta durmayı başarırız. İzmir Büyükşehir Belediyesi 15 yılda tarımı ön plana çıkararak bu günleri buğdayın samanın mercimeğin, etin son dönemde patatesin soğanın ithal edildiği bu tarım ülkesi dünyada kendi kendine yetebilen olan Türkiye Cumhuriyeti bugün patates ve soğanı ithal ettiyse, yiğit kuru soğana muhtaç olduysa bizim kalkınmamızın ne anlama geldiğini bugün Türkiye vatandaşları ve siyasiler uyumuyorum ki anlamışlardır” dedi.

SOYER BU GÖREVİ GÖTÜRMEK ZORUNDA 
Kocaoğlu, “Kentsel dönmüşümde model üreten belediyeyiz. Binalar, sosyal tesisler yaptık ama komşular değişmeyecek. Orada yaratılan rantın tamamı oradaki dönüşüme tabi tutulan gayrimenkul sahibi olacaktır. Bu tutumuz böyledir ve İdris Yavuzyılmaz ile Soyer bunu götürecektir, götürmek zorundadır, göredir ve ben de bu görevi götüreceğine inanıyorum. Bergamalı hemşerilerimizin 31 Mart akşamı başkan ilan edeceğine canı gönülden inanıyorum. Sizlerden 15 Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış ağabeyiniz, kardeşiniz olarak hem İdris Yavuzyılmaz’a hem de Soyer’de destek olmanızı istiyorum. Adam adama 31 Mart gecesine kadar vicdan içerisinde tamamlayacağız. Türkiye’nin ayrıştırmanın tavan yaptığı hukuk sisteminin çöktüğü bu dönemde 31 mart gecesi bir dur burası Türkiye demek zorundayız. Ama özellikle ve özellikle Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren vatandaşlarımızın buna dur demek, uyarı vermek vatandaşlık görevidir. Ben böyle duruyorum böyle çalışıyorum. Seçim aktardığınız oy kadardır. Sandığa bir oy attırmak için hepimizin seferber olması gerekiyor” diye konuştu.

BÜYÜŞEHİR’DEN YÜZDE 40 DESTEK 
Açılış konuşmasını yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Daha önce kültür merkezi açılışına gelmiş bizi mutlu etmiştiniz. Yaklaşık 10 yıldan beri, gururla yürüttüğüm bu görevi başka bir arkadaşlarımıza devredeceğiz. Örnek bir projeler için çalışmalar yaptık. Bergama’da ilk kez yarı olimpik bir havuz açılışı yapacağayız. 8 buçuk milyon lira bütçesi olan projenin yüzde 40’nın Büyükşehir ile birlikte gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız ile birlikte büyük bir özveriyle çalıştık. Büyükşehir Belediye Başkanı sadece yatırım değil, nasıl adaletli olunur, onu gösterdi. Sadece belediye başkanları değil tüm Türkiye’ye başına çorap örerek 399 yıllık bir cezayı nasıl şeref duyulacak hale getirdiğini gösterdi. Bize bir ilke gösterdi” dedi.

KOCAOĞLU VE GÖNENÇ'İ ALKIŞLATTI
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bergama’da yaptığı mitingde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i sahneye çıkartarak alkışlattı.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda halka selendi. Sahnede, 1CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Bergama İlçe Başkanı Ecevit Canbaz, Bergama Belediye Başkan adayı İdris Yavuzyılmaz yerine aldı. Kılıçdaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden aday gösterilmeyen Aziz Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’nu ve Bergama Belediye Başkanı ve önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmayan Mehmet Gönenç’i sahneye çağırarak vatandaşlara alkışlattı.

KOCAOĞLU’NUN ÇALIŞMALARI MİHENK TAŞI OLARAK YER ALACAKTIR
Kılıçdaroğlu, “Aziz Kocaoğlu sadece İzmir için değil. Türkiye’deki tüm büyükşehir belediyelerine örnek olacak çok sayıda projeye imza attı. Kırsalda yaşayanlardan fidan, çiçek, süt alınması yolunu Aziz Başkan açtı. Şimdi Aziz Başkan’ın projelerini hem bizim büyükşehir belediye başkanlarımız ve diğer partilerin başkanları örnek alacak. Kentsel dönüşümde başarılı çalışmalara imza attı. Rantı bölge halkına verdi. Yerel yönetimler tarihimizde Aziz Başkan’ın çalışmaları mihenk taşı olarak yerini alacaktır” dedi.

NEDEN 1 MİLYONU AŞKIN İNSAN İŞSİZ?
Özelleştirmeyi eleştiren Kılıçdaroğlu, “Sizlerle biraz sohbet edeceğim. Bir parti düşünün 17 yıl ülkeyi tek başına kesintisiz yürütmüş olsun, istediği kanunu, kararnameyi çıkarsın, istediği valiyi tayin etsin, istediği genelgeyi çıkarsın, önünde hiçbir engel olmasın, 70 milyar dolarlık özelleştirme yapsın, 500 milyarlık borçlanma yapsın, sonra soğan kuyruğuna soksun. Buna ne diyeceğiz? 17 yılda bir partiyi tek başına iktidara getiren AK Parti’ye oy veren kardeşlerimiz. Onlar bizim kardeşlerimiz, onlara saygı duyuyoruz. Ama bizim vicdan muhakemesi yapmamız lazım. 17 yıldır şunu yapacağım dedin, vatandaş geldi inandı sana oy verdi. 17 yılda babalarımızın kurduğu fabrikaları sattılar. Gelir elde ettiler. 500 milyarlık borçlanmanın altına ülkeyi soktular. Şimdi çocuklar niye yatağa aç giriyor? Neden? 1 milyonu aşkın insan işsiz kaldı. Sarayda oturan işsizliğin ne olduğunu bilir mi? Bir babanın okula giden çocuğuna harçlık vermemesi ne demektir? Acaba sarayda oturanlar bunun ne anlama geldiğini biliyor mu? Sadece şunu söylüyorum; eğer bu memlekette bir çocuk yatağa aç giriyorsa sorun vardır” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM VURGUSU  

“İşsiz diye kendisini yakanlar var. Ne yapacak? Neye karar vereceğiz?” diyen Kılıçdaroğlu, “Özellikle AK Parti’ye oy veren kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Bu sorunu aşmak hepimizin ortak derdi. Demokratik yollarla mücadele edeceğiz. İşsizlik nasıl önlenir? Dünyada bilinen bir yol var. Üreteceksiniz! Tarlada, fabrikada, lokantada, hayatın her alanında üreteceksiniz. Üretirseniz hayatın her alanında istihdam yaratırsınız. Babalarımız, buğday, saman sattılar. Şeker fabrikaları kurdular, kağıt fabrikalarını kurdular. Şimdi bu fabrikaları satarak domates, tütün, patates alıyoruz. Allah aşkına, dünyayı tersine döndürdük. 149 milyar dolar Londra’da bir avuç tefeciye faiz ödedik. Kim ödedi? Siz ödediniz!” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI’NA YÜKLENDİ

Konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu “Türkiye’yi bu çıkmazdan kurtarmamız lazım. Birlikte mücadele etmeliyiz. Bayrağımızın altında onurumuzla, şerefimizle yaşamak istemeyiz. Birilerine el avuç açmak istemeyiz. Üretim yok! Üreteceksiniz. Üretir, fabrika kurarsanız insanlar iş bulur. Patatesi, domatesi, eti sıfır vergiyle getiriyorlar. Sonra neden zam yaptın? Zammı yapan sensin! Doğalgaza, ilaca her şeye zammı yapan sensin. Esnafı da suçluyorlar. Esnaf devlete yük olmaz üstüne vergi verir. Birisi yanlışlık yapıyorsa yargılarsın. Esnafı, köylüyü terörist ilan edemezsin. Hepimizin düşünmesi lazım. Bu söylediklerim geçmişte AK Parti’ye oy veren kardeşlerim içindi. Şimdi ülkücü kardeşlerime sesleniyorum. Bizim altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Biz vatanımızı, bayrağımızı, insanımızı severiz. Türkiye’ye faydası olmayan bir şeyi asla kabul etmeyiz. Yeri gelirse hepimiz ülkemiz için canımızı feda ederiz. Her türlü iftirayı atıyorlar bize. Allah aşkına PKK terör örgütünün saldırısına uğrayan kimdi? Milliyetçilik demek vatanseverlik, ülkesinin çıkarlarını düşünmek, el aleme avuç açmamak demektir, güzel, görkemli bir Türkiye demektir. Milliyetçilik demek silah fabrikasını Katar ordusuna satmamak demektir. Neresi olursa olsun, bana dünyadan bir örnek gösterin, kendi silah fabrikasını başka ülkeye satsın!” ifadelerini kullandı. 

BUNLARA OY VERMEK MİLLİYETÇİLİĞE İHANETTİR
“Bunlara oy vermek milliyetçiliğe ihanettir” diyen Kılıçdaroğlu, “Çimento fabrikasını, Sümerbank’ı sattın anladık. Her şeyi anladık. Silah fabrikasını, bir ülkenin geleceği, mücadele ederken elinde tutacağı bir şey olması lazım. Götürüp satıyorsun. Sonra milliyetçi geçiniyorlar! Külahıma anlatsınlar. İnsanımı, bayrağımı severim, vatandaşım arasında kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmam. Bu bayrağın altında onurumla yaşarım 82 milyonu kucaklarım” açıklamasında bulundu.

YAVUZYILMAZ BAYRAĞI DEVRALACAK
Kılıçdaroğlu, Bergama Belediye Başkan adayı İdris Yavuzyılmaz’ için, “Bir doktor. İdris Bey, bayrağı devralacak. Sizler destek verdikçe güzel hizmetlerle sizlere katkı koymaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

SİZE AŞKLA HİZMET ETMEK İSTİYORUM
illet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer çok kısa bir konuşma yaptı. Soyer, “Sevgili Bergamalılar baharı erken getirmişsiniz. Size aşkla hizmet etmek istiyorum. Sizi saygıyla selamlıyorum” dedi.  

ŞEFFAF BİR ANLAYIŞLA HİZMET EDECEĞİM

Millet İttifakı’nın Bergama Belediye Başkan Adayı CHP’li İdris Yavuz Yılmaz da kısa bir konuşma yaptı. Yavuzyılmaz, “Seçilirsem sizlere hizmet edeceğim. Herkese eşit davranacağım, adil olacağım. Yapacağım her hizmet kamu yararına olacaktır. Hesap verilebilir, şeffaf bir anlayışla hizmet edeceğim. Bergama’yı hep birlikte geleceğe taşıyacağım” dedi.