GÜNDEME BAKIŞ – Harmandalı’ndaki açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, milletvekilleri, ilçe ve belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  “Belediye başkanlarımıza Halka hizmet hakka hizmettir. ‘Halka her türlü hizmeti götüreceksiniz’ dedim. Bu güzel bir tesis .Çiğlilerin çektiği ıstırabı biliyorum. Şimdi bunlar bitiyor. Bu projenin başlangıcı Aziz Kocaoğlu idi. Kendisine en içten sevgi ve saygılarımızı iletelim. Tunç Başkan bunu bitirdi yeni projelerle devam edecek. Belediye başkanlarımız eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa rahat uyumayacak. İşsizlik denen bir bela var. Bu konuda yüreği yanan anneler, babalar var. Bunları biliyorum. Az önce, genç kardeşim ‘iş istiyorum’ dedi ve ağladı. Açım diyor. Yüreğim burkuldu. Alın teriyle çalışmak istiyorum. Bu feryadı nasıl duymazsınız? Sarayda oturan zatlar bunu biliyor mu acaba? Bir elleri yağda bir elleri balda geziyorlar. Bunlar vatandaşın derdini bilmiyorlar. Ama bizimle uğraşmak için özel çaba harcıyorlar” dedi.

CHP ÖRGÜTLERİNE KARŞI CİDDİ KUMPAS VAR
Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Nasıl olur da CHP yerel seçimlerde önemli bir başarı sağladı’ diyorlar.

Nasıl olurda Adana, Ankara, İstanbul’u kaybettiler? Bunları düşünüyorlar. Nasıl kumpas kurabilirim, CHP’yi nasıl geriletebilirim diye düşünüyorlar. CHP örgütlerine yönelik ciddi kumpaslar var. Milletvekillerine, belediye başkanlarına, vatandaşlara söyledim. Sandıkları kurduk. Demokrasinin işlemesi için elimizden geleni yapacağız. Bu sürecin olumsuz olması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Sandalye, yumruk atacak adam bulacaklar. Bu konuda çok dikkatli olun. Kim başka kişiye hakaret ederse yakasından yakalayın ve kapının önüne koyun. O kişi CHP’li değil sarayın adamıdır”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I CANLI YAYINDA TARTIŞMAYA ÇAĞIRDI
Türkiye’nin gündemini başka yöne çekmek gibi bir niyetleri var. Bunu gayet iyi biliyorum. Erdoğan geldi İzmir’e. Bir sürü laflar etti. Ne dediğin ben iyi biliyorum. ‘Ben Cumhurbaşkanlığını ortaya koyuyorum sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? diyor. Düşmanın denize dökülen kentten, ilk kurşunun sıkıldığı kentten sesleniyorum,. Erdoğan’a yakınlarına sesleniyorum sen Cumhurbaşkanlığını ister ortaya koyma ben seninle her ortamda tartışmaya hazırım. Bizde yürek var. Alın teri var. Bizde namuslu insan olmak var, kul hakkına saygılı olmak var. Bu nitelikli olmayanla bize kumpas kurmaya çalışıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Erdoğan çağrı yapıyorum. Olur ya benim dediğim televizyona gelmezsin. Bağımsız görev yapan televizyonlara gelmezsin.  

ben senin istediğin televizyona gelmeye hazırım. A Habere, Atv’ye gidelim. Gelmeyen namerttir. Alacaksın devletin gücünü arkana benim aleyhime, partimin aleyhine laflar edeceksin. Ben sesimi çıkarmacağım. Ben senin bildiğin adamlardan değilim. Ben alnı temiz insanlar arasında ayrım yapmayan bütün insanların benim başımın üzerinde hakları var”

BELLİ ÇEVRELER BANA YÖNELİK ERDOĞAN’IN ELEŞTİRİLERİNİ ÖZEL OLARAK DESTEKLİYOR
“Benim çoluk çocuğum dolarlar peşinden koşmaz. Biz kul hakkı yemekten korkarız. Biz dürüstüz. Saygılıyız insana. Yine belli çevreler Erdoğan’ın bana yönelik eleştirilerini özel olarak destekliyor. Havuz medyası. Onlara da sesleniyorum. Sizin benim nezdimde itibarsız yayın organısınız. Size halkı aydınlatmak için halkı değil köreltmek için yayın yapıyorsunuz. Doğruları yazmıyorsunuz. Milletin anası ağladı ya. İşsizlik bela gibi duruyor. On binlerce çocuk yatağa aç giriyor. 17 yıldır köşeyi döndüler. Yedi sülalelerini zengin ettiler. Bu halk ne olacak? 0ben söyleyince de kızıyorlar. Bay Kemaller’in tamamı onurlu insanlardır.

Bay kemaller haram yemez. Kul hakkı yemez. Yiğit insanlardır. Tepki görünce geri adım atmaz. Nerede haksızlık hukuksuzluk varsa her şeyi göze alıp üzerine yürür. Çağırımı yeniliyorum. Erdğoan’a söylüyorum başkasının önünde konuşmak, iftira atmak yalan söylemek kolay. Bir sürü televizyonun var. İster yalnız ister ordunla gel. Söz veriyorum yanlız başıma gideceğim. Kendine güveniyorsan gelirsin. Verilmeyecek hesabımız yoktur. Seni ben iyi biliyorum. Yakınlarını da tanıyorum. Köşeyi dönenleri tanıyorum. Sen bana 10 soru soracaksın ben de sana 10 soru soracağım. Sen 100 soru soracaksın ben 50 soru soracağım.

Tank paleti de soracağım. Onu dillendiriyorsun. Katar ordusuna buna kim peşkeş çekti? Ben bunları söyleyince rahatsız oluyor. Garibanın, işsizin, çiftçinin, sanayicinin sesini kim dillendirecek kardeşim? Atatürk’ün partisi CHP ve onun tüm mensupları dillendirecek”

BU KONUNUN ARKASINI BIRAKMAYACAĞIM
“Bu konunu arkasını bırakmayacağım. Karşıma çıkmasa da…Öyle iftara atıp kaçmak yok. Kesinlikle bırakmayacağım. Tüyü bitmesmiş yetimin hakkını sormak benim namus borcum. Onlar namus ve şeref üzerine yemin ederken ayaklarını kaldırdılar. Biz Allahtan korkarız, yalan söylemeyiz. 15 Temmuz şehitleri için para topladılar. Bu para nerede? Ben bunları dile getirdiğim için her türlü numara çekiyorlar. İpliğinizi pazara çıkarmak benim görevim olacak”

KOKU VE KİRLİLİK SORUNUNU KÖKTEN BİTİRİYORUZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’de atıktan enerji üretim devrimini başlatıyoruz. Çöpü sorun olmaktan çıkarıp ekonomik bir yapıya kovuşturuyoruz. 50 bine yakına ağaç diktik. Artık çöplerin yerini orman alıyor. Koku ve kirlilik sorunu kökten bitiyor. Tüm İzmir temiz bir nefes olacak. İnsanların doğayla, havayla, suyla iklimle barışık bir hayat sürmesini hedefledik. Bu amaç doğrultusuna hedef imiz geri dönüşüm doğanın korunması konusunda birçok bir projeyi hayata geçirmek. İzmir’e yeni bir enerji geliyor dedik ve elektrik enerjisi üretecek bu tesisi kurduk. İzmir’in yeni enerjisi hepimize iyi gelecek. Bu tesisle yaklaşık 80 milyon metan gazı bertaraf edilecek. Kaynaklarımızı daha verimli kullanmak temiz bir kent bırakmak için Harmandalı’da fiziksel ayrıştırma tesisini de hayata geçireceğiz” dedi.

GÜMRÜKÇÜ: “ÇİĞLİ’NİN TÜM SORUNLARI 5 YIL İÇERİSİNDE ÇÖZÜLECEK”
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Sekiz ayda sekiz gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı teşekkür ediyorum. Çiçek gibi İzmir diyerek yola çıkan bir Büyükşehir Belediyesi, 30 yıldırı Çiğli’nin yarayan kanası, çöp kokusuyla bizi rahatsız eden soruna nokta koyuyoruz. Bu rüyaya belediye başkanı olarak şahitlik etmekten büyük gurur duyuyorum. Harmandalı’nın imar sorunu, o tramvay Çiğli’ye gelecek, Çiğli denizle buluşacak. 5 yıl içerisinde Çiğli’nin tüm sorunlarını hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından tesisinin açılış kurdelesi kesildi.