GÜNDEME BAKIŞ – 31 Mart yerel seçimlerinde yaklaşık 250 milyon lira borçla Karşıyaka Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Cemil Tugay, bütçe disiplinini önemli ölçüde sağladıklarını ve iyi yolda ilerlediklerini söyledi. Belediye personelinin 2.5 yıl aradan sonra ilk kez zamanında maaşını aldığını açıklayan Başkan Tugay, bunun bu şekilde devam edeceğini söyledi. Kent A.Ş çalışanlarının bir bölümün geçmişten gelen ikramiyelerini de aldığını belirten Başkan Tugay, çalışanları önemsediğini ve bunun için gereğini yaptığını vurguladı. 

BORÇLARIN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ ÖDENDİ
Geçmişten gelen borçlar nedeniyle belediye malları üzerinde haciz olduğunu, bunun önemli bir kısmını ödediklerini dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyemize geriatri merkezini 28 milyon lira bedelle devretmiştik. Ancak oradan henüz para gelmedi. Vergi borcumuzun olmaması ya da yapılandırılması gerekiyormuş. Yapılandırmaya gittik, bununla ilgili bakanlığa başvurduk. Süreç biraz uzayacak gibi görünüyor. Bu süreç tamamlandığında Büyükşehir Belediye taksit taksit bize ödeme yapacak. Şuana kadar hiçbir yerden bir kuruş gelmedi. Kendi yağımızla kavruluyoruz. Gereksiz harcamaları kıstık. Temel belediyecilik hizmetleri ise hiçbir sorun olmadan işlemeye devam ediyor. Bunun ilgili en ufak bir sıkıntı yok” dedi.

TASARRUFA DEVAM
Başkan Tugay, sözlerine şöyle devam etti:

“Bazı alacaklılardan sabır rica ediyoruz. Belediye olarak tasarruf etmeye devam ediyoruz. Bizim de alacaklarımız var. Bunun henüz bir kısmını alabildik. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Öncelikli olarak personelimizin maaşını ödedik. Belediye işlerinin aksamamızı için üzerimize düşeni yapıyoruz. Şuan için yatırım yapamıyoruz ama hacizleri kaldırma adına borçları ödüyoruz. Belediye şirketimiz Kent A.Ş’de de ciddi bir toparlanma süreci yaşıyor. Eskiye göre ciddi bir mali disiplin sağladık” dedi.