GÜNDEME BAKIŞ - Karşıyaka Belediye Meclisinin CHP’li üyesi 2019’un Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Yavaşoğlu, “Geçmişteki birikimimle Karşıyaka’ya faydalı olabileceğime karar verdim. Donanımlı bir ekibimiz var. Ülkesi için endişelenen, ülkesini seven, katkı koymak isteyen aydın insanlarla birlikteyiz. Şu anda iki tane komite kurduk.  Mahalle temsilcileri seçtik. Proje ekibimiz belirledik. Ekibimizde şehir plancıları, mühendisler, profesörler, mimarlar, banka bölge müdürlüğünden emekli, sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllar görev yapan isimler var. Onlar bana ısrar ettiği için aday adayı oluyorum. Halkla konuştuğumda Karşıyaka’da artık yeni t yüzler görmek istiyorlar” dedi.
 

PROJE GURUBU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Takım çalışmasının önemine değinen Yavaşoğlu, “Kendi markamla fuarlara katıldım. İhracatçı birliklerde iken uluslararası fuarlar düzenledim. Oradaki bilgimi siyasette paylaşmak istiyorum. Proje grubumuz çalışmalarına başladı. Belediye para kazandıracak projeler hazırlıyoruz. Avrupa fonlarından yararlanacak projeler hazırlıyoruz. Karşıyaka yaşlı bir ilçe. Yaşlılar için projelerimiz var. Gençlere yönelik ciddi projelerimiz olacak. Karşıyaka halkının tamamını ilgilendiren projeler düşünüyoruz. Referandum yapacağız. Halkımızın görüşünü alacağız. Katılımcı demokrasiyi önemsiyoruz. Bunu yapan belediyeler var. Tek adam yönetimi olamayacak. Mahalle temsilcileri seçtik. Şimdi komisyonlar oluşturacağız. Sorunları tespit edip proje ekibimiz çözüm önerileriyle mahallere gidecek. Belediyenin şirketleri var. Bu şirketlere dönem dönem elaman ihtiyacı oluyor. Gerçekten o işe ihtiyacı olanları işe alacağız. Halk komiteleri buna karar verecek. Karşıyaka çarşısı çok önemli. Esnaf şu anda çok kötü durumda. Karşıyaka Sanayi İş Adamları Derneği ile birlikte orada moda ve alışveriş günleri düzenleyeceğiz. Bu yönde bir projem var. Çarşıda yeni bir düzenlemeye yapacağız. Çarşının potansiyelini ortaya çıkartacağız. STK’larla birlikçe çalışacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız kim olursa onunla el ele kola kola yürüyeceğiz. Karşıyaka kulübünü sürekli gelir sağlayacak projeler üretiyoruz. Bir fon ayıracağız. İlçemizin iki köyü var. İki köyde kooperatifçiliğin efektif solarak çalışmasını sağlayacağız.

Yurtdışında örneklerle çıkarak meslek edindirme kursları açacağız.  

Katı atıkta geri kazanımı yaygınlaştıracağız. Bu konuda halkı bilinçlendireceğiz. İlk önce öğretmenlere eğitim vereceğiz. Yenilebilir ve sürekliliği olan enerjiden maksimum derecede yararlanacağız” dedi.  

YAVAŞOĞLU KİMDİR
1956 doğumlu Yavaşoğlu Sakarya Üniversitesi’nin İnşaat Bölümü'nden mezun oldu. 1984’ten itibaren tekstil ve konfeksiyon sektöründe marka sahibi oldu. İzmir’de sırasıyla Ege Giyim Sanayicileri Derneği yönetim kurulu üyeliği, Ege İhracatçı Birlikleri Hazır Giyim ve Konfeksiyon Yönetim Kurulu Üyeliği, TARGEV Yönetim Kurulu Üyeliği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcılığı, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, IF İstanbul Moda ve Hazır Giyim Fuarı Kurucu İcra Kurulu Başkanlığı, TOSS Sektör Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurul Üyeliği, Ekonomi Üniversitesi Tekstil Moda Tasarım Bölümü Danışma Kurulu Üyeliği, Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Kurucu Başkanlığı, Ege İhracatçı Birlikleri Hazır Giyim ve Konfeksiyon Yönetim Kurulu Üyeliği, İZSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, IF uluslararası İzmir gelinlik damatlık fuarı kurucu başkanlığı görevlerinde bulundu.