Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ-  CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş, il disiplin kuruluna ikinci kez ifade verdi. Sosyal medya hesabından partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı  il yönetimi tarafından başlatılan kınama cezası dosyası bulunuyordu. Karataş’a bir şok da yaşadığı ilçe olan Urla’dan geldi. Aynı gerekçelerle bu kez kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Karataş, avukatlar; Senih Özay, Burhan Güneş, İsmail Hakkı Bulunmaz ve Nurkut Çetiner birlikte savunmasını yaptı.

KARARDAN SONRA BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ
Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapılan Karataş, Bugün duruşma günümüzdü. Uzun bir görüşme oldu. Bütün bunları avukatlarımızla birlikte değerlendirdik, anlattık, konuştuk. Delillerimizi sunduk. Ama bununla ilgili asıl açıklamayı, il disiplin kurulu kararını verdikten sonra avukat arkadaşlarımızla beraber bir basın toplantısı ile teferruatlı şekilde açıklayacağız” dedi.

DÜNYADAKİ HUKUK NEREYE KADAR GÖTÜRÜYORSA ORAYA KADAR GİDECEĞİZ
Karataş, “O sonraki süreç ancak öyle bir durumda hukuki yolun tümünü kullanacağız. Dünyada hukuk nereye kadar götürüyorsa oraya kadar gideceğiz ama buna gerek kalmayacağını düşünüyoruz” dedi.