GÜNDEME BAKIŞ – Karabağlar’da CHP’li meclis üyeleri Kavacık’ta bir yemek düzenledi. Yemeğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da katıldı. Bazı meclis üyelerinin buluşmaya davet edilmemesi ise kriz yarattı. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay da konuya dahil oldu, üstü kapalı eleştirilerde bulundu.

MECLİS ÜYELERİNDEN AÇIKLAMA: BASINA DEMEÇLER VERMEYE KOŞTURMADIK!
Yemeğe katılan CHP’mi meclis üyelerinden Baki Durmuş, Levent Yıldır, Selami İyier, Baran Uygur ve İnan Karakoyun bir açıklama yaptı. Açıklama şu ifadelere yer verildi:
“24.09.2020 tarihinde meclis üyesi arkadaşlarımız ile tamamen spontane gelişen yemekli bir buluşma  gerçekleştirdik. Resmi hiçbir yanı bulunmayan bu buluşmaya Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Selvitopu’nu da davet ettik ve kendisi de teveccüh göstererek programı uygun olması sebebi ile aramıza katıldı. Bu tür dost buluşmaları, halk arasında da sıkça yapılan olağan buluşmalardandır. Ancak ne yazık ki kim tarafından servis edildiğini anlayamadığımız bu buluşma, maksatlı bir biçimde yerel basına servis edilmiş,  kamuoyu gündemi de boş yere meşgul edilmiştir. Bizler, sıradan bir arkadaş buluşmasının parti içi soruna dönüştürülmesini üzüntü ve kaygı ile takip ettik. Geçmişte sosyal medya üzerinden arkadaşlarımız tarafından paylaşılan “kahvaltı”, yemek ya da buluşmaları gördüğümüzde bizler hiçbir zaman serzenişlerde bulunup, basına demeçler vermeye koşturmadık”

HER DEFASINDA NİYET OKUMA MI YAPILACAK?
“Çünkü bu gibi konularla gündemi meşgul etmenin ne halkımıza ne de partimize bir şey katmayacağının bilincindeydik.  Tabiidir ki ilerleyen dönemlerde yine böyle buluşmalar olabilir, yine katılan-katılamayan arkadaşlarımız olabilir. Her defasında katılan katılamayanlar üzerinden bir niyet okuma mı yapılacak? Kaldı ki bir buluşma programı yapıldığında kimlerin katılacağı konusu doğaldır ki tamamen programı yapan kişilere aittir. Bu kişilerinde birilerine sormak gibi bir zorunluluğu yoktur. Bu yüzden olumsuz eleştirilere maruz bırakmaya da kimsenin hakkı yoktur.

CHP hızla iktidara doğru koşarken, belediyemiz ve belediyelerimiz pandemi sürecinde destanlar yazarken, halk sağlık ve geçim sıkıntısı ile boğuşurken bir grup meclis üyesinin bir araya gelmesini gündem etmenin hiç kimseye yarar sağlamayacağı görüşündeyiz. Kamuoyunu böyle bir konu ile meşgul edenler adına değerli halkımızdan özür diliyor, gündem haline getirenleri de daha sorumlu olmaya davet ediyoruz.”