GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in Karabağlar ilçesi Uzundere Mahallesi’nde hazine 77 hektarlık alanı TOKİ’ye devretti. Karabağlar Belediyesi buranın üniversite alanı olarak değerlendirilmesi için harekete geçti. Yapılan görüşmeler sonucunda 35 hektarlık bölüm planlara ‘üniversite alanı’ olarak işlendi. Geri kalan 42 dönümlük bölümü ise TOKİ’de kaldı.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ İTİRAZ ETTİ!
Karabağlar Belediyesi 77 hektarın tamamının üniversite alanı olarak belirlenmesini önererek konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme, konuyla ilgili bilirkişi atadı. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre atanan bilirkişi, “buranın bir bölümünün konut alanı olarak ayrılması doğru değil” şeklinde görüş belirtti.

ÜNİVERSİTENİN GELMESİ İÇİN UĞRAŞAN KARABAĞLAR BELEDİYESİ’DİR
Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Selvitopu, üniversitenin Karabağlar’a gelmesi için kendilerinin mücadele ettiğini vurgulayarak, “Şimdi ters algı yaratmaya çalışıyorlar. ‘Karabağlar Belediyesi üniversiteye karşı dava açtı’ diyorlar. Böyle bir şey yok! Biz TOKİ’de kalan konut alanına karşı dava açtık. Yargı süreci devam ediyor. Yargı ne karar verirse buna hepimiz uyacağız. Üniversitenin gelişmesi için 35 hektar çok yetersiz. 77 hektar alanın 42 hektarı konuta açılıyor. Bizim ilçemizde konut alanına ihtiyaç yok. Biz 77 hektarın tamamının üniversiteye dahil edilmesini istiyoruz. İşin özeti budur. TOKİ gitsin başka yere konut yapsın. Karabağlar’ın yenilenmeye ihtiyacı var. Buyursun TOKİ bunu yapsın. Boş alanlara konut yapmak akıl karı değil. Üniversitenin yerleşke alanına ihtiyacı varken TOKİ’nin buraya gelmesi hangi aklın ürünü? Karabağlar’da özel sektör yaptığı binaları satamıyor! Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’de yaptığı konutlar satılmıyor. Fiyatların düşürülmesine rağmen satılmıyor. Birileri akıllarınca belediyeyle ilgili farklı bir algı yaratmaya çalışıyor. Ama vatandaş her şeyi görüyor, biliyor” dedi.

ÜNİVERSİTEYE GETİREN BAŞKAN OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM!
Üniversitenin Karabağlar’a gelmesi için uğraş verdiklerini anlatan Selvitopu, şunları söyledi:

“Üniversiteyi ilçemize kazandırmanın belediye başkanı olarak gururunu yaşıyorum. Kimsenin aklında yokken bunu biz talep ettik. TOKİ’ye devredilirken akıllarında üniversite yoktu. Biz bu devre karşı çıktık. Karabağlar’daki STK’ları, siyasi partileri topyekün harekete geçirdik. Geçmişte söylediklerimize herkes baksın. Arşivler asla yalan söylemez!  Şimdi üstü kapalı tehdit ediyorlar. ‘Üniversite başka yere gider’ diyorlar. Üniversite alanı kesinleşti. Planları değiştirmenin gücü kimseye yetmez” dedi.