Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP Kadın Kolları Kurultayında ipi göğüsleyen taraf Aylin Nazlıaka oldu. Yeni Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka’nın A takımında İzmir’de üç isim girmeyi başardı. İzmir’den Ayten Gülsever, İzmir Kadın Kolları İl eski Başkanı Nurşen Balcı ve Urla İlçe eski Başkanı Hatice Semerci MYK üyesi olmayı başardı.

GÖREVDEN ALAN DA ALINAN DA MYK’DA
İzmir’den parti yönetimine giren İzmir İl Kadın Kolları eski Başkanı Balcı ile Urla Kadın Kolları İlçe eski Başkanı Semerci’nin ilginç bir hikayesi bulunuyor. 2018’de yapılan ilçe kongresinde kadın kolları başkanı seçilen Semerci, dönemin il başkanı Balcı tarafından görevden seçimden 2.5 ay sonra görevden alınmıştı. Bu kararın CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbatur’un baskısıyla alındığı uzun süre konuşulmuştu.

Balcı ve Semerci’nin Kadın Kolları MYK’sına seçilmesi ise “Kaderin cilvesi” olarak yorumlandı.

ONURUM İADE EDİLDİ
Gündeme Bakış’a konuşan Semerci, “Onurum iade edildi. Memur emeklisiyim. İş yeri temsilciliği yaptım. Örgütün içinden geldim. Emekli olduktan sonra CHP’de çalıştım. Canla başla çalışırken bir baktım görevden alındım. Kötü hissettim. Hırpalanmış hissettim. Hakkım bana verilmedi. Mücadelemi hiçbir zaman bırakmadım.  Partim için hep çalıştım. Kişiler bana ‘şunu, bunu’ yapmışa takılmadım. Bütün kadınlara hitap etmek istiyorum. Onlar için ne yapabiliriz, buna bakacağız. Kadınlar farklıdır!” dedi.