GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları bitti şimdi de tüzük kurultayın toplanıp toplanmayacağı tartışması başladı. Bu akşam İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde Şato Restoran’da bir araya gelen ve olağanüstü kurultay için imza veren İzmirli delegeler önümüzdeki süreçte atılması gereken adımlar konusunda görüşlerini belirtti. Toplantıya katılan delegelerin tek tek söz aldığı öğrenildi.

TÜZÜK KURULTAYI TOPLANSIN, ÖNSEÇİM MADDESİ EKLENSİN!
Bazı delegelerin tüzük kurultayının toplanması gerektiği noktasında görüş bildirdiği öğrenilirken, ‘belediye başkan adayları ve meclis üyelerinin önseçimle belirlensin’ maddesinin eklenmesi gerektiğini savundu.  Pazar günü Ankara’da bir araya gelecek olan imzacı delegelerin tüzük kurultayıyla ilgili görüş alışverişinde bulunacağı bilgisi toplantı devam ederken öğrenildiği belirtildi.

BEN AYNI NOKTADAYIM
Toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu’nun, “Cumhurbaşkanlığı adayı belirleme süreci çok iyi gitti. Seçim süreci doğru gitti ancak sonuçlar istendiği gibi olmadı. Partide bir değişim olması gerektiği 24 Hazirandan sonra ortaya çıktı. Ben de bunu söyledim. Hala aynı noktadayım. Bunun genel başkanımızn eliyle yapılması gerekiyordu. Bu süreçte değişimden yana tavır koyan arkadaşlar sağduyulu bir şekilde süreci yürüttü. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dediği öğrenildi. 

İMZA VERMEYEN ARKADAŞLARIMIZI DA DAVET EDİYORUZ
Gündeme Bakış’a konuşan İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, “Toplantı siyasi içerikli değildi. Hep birlik olmak istedik. Sitresli bir süreç yaşandı. İmza verenler olarak sohbet ettik. Konuştuk. Yemek yedik. Ankara’da pazar günü bir toplantımız olacak. O toplantıya hep birlikte katılmaya karar verdik. Oradaki toplantının amacı da tüzük değişikliği…Demokratik bir tüzük yapılmasını istiyoruz. Önseçimin koşulsuz yapılmasını destekliyoruz. Buna katkı vermek istiyoruz. İmza vermemiş arkadaşlarımızdan da demokratik tüzüğün yapılması noktasında katkı koymak isteyen olabilir. O arkadaşlarımızdan da destek vermek isteyen İzmir delegesinden arkadaşları da davet ediyoruz” dedi.