Dünyaca ünlü Kavacık Enfes Üzümü ile adını her geçen gün daha da duyuran Karabağlar ilçesi Kavacık Köyü, bu hafta düzenlenecek olan üzüm festivali ile büyük bir coşkuya ev sahipliği yapacak. Düzenlenen festival ve Karabağlar Belediyesi’nin köye yaptığı yatırımlarla büyük ilgi gören Kavacık Köyü, festivalle renklenecek.

YİNE DOPDOLU BİR PROGRAM
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenecek olan festival 15 Eylül Cumartesi günü konser, halk oyunları, film gösterimi ile başlayıp, 16 Eylül Pazar günü üzüm yarışması, halk oyunları gösterisi ve konserle tamamlanacak. Ayrıca iki gün boyunca çocuklara ve yetişkinlere yönelik atölye çalışmaları ve animasyon gösterileri de festivale ayrı bir renk katacak. Festivalin her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgi görmesi bekleniyor.

BU SÜREÇTE NELER YAPILDI?
Başkan Selvitopu göreve geldiğinden itibaren Kavacık Köyü Üzüm Festivali düzenli olarak yapılmaya başladı. Ayrıca bu festival, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenirken, Kavacık Üzümünün de coğrafi işaretini almak için çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Sadece yerli değil, yabancı turistler tarafından da son dönemde ilgi gören Kavacık Köyü için Karabağlar Belediyesi İngilizce kitapçık bastırarak dağıtmaya devam ediyor.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’YLE PROTOKOL İMZALANDI
Kavacık Kadın Kooperatifi’ni kurarak kadınların ürettikleri ürünleri daha rahat satmasına ve çalışma hayatına katılmalarına olanak sağlayan Karabağlar Belediyesi, köyün gelişmesi ve güzelleşmesi için Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte protokol imzaladı; geçtiğimiz yıl da Kavacık Kadın Kooperatifi Üretim ve İşletme Atölyesi kurdu. Belediye ayrıca, gençlerin köyde spor yapmasını sağlamak için de modern bir halı saha açtı. Karabağlar Belediyesi’nin Kavacık’a yatırımları sadece bu hizmetlerle sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki yıl da Dokuz Eylül Üniversitesi’nce hazırlanan köy evi, meydan ve sokak iyileştirmeleriyle ilgili kentsel tasarım projeleri hayata geçirilecek.