Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de bin 587 kişi CHP’den belediye meclis üyesi adayı olabilmek için başvuruda bulundu. Bin 87 kişi içerisinde en dikkat çeken ise Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Ali Polat…

Sosyal medya hesaplarından yaptığı photoshop paylaşımlarda dikkat çeken Polat’ın süpürge üzerinde “uçuyor gibi” hazırlanan pozu ise görenleri tebessüm ettiriyor. Polat, “Hiçbir şey ulaşılmaz değildir. Arzı varsa çözüm de vardır” sloganını kullanıyor.

‘YÜZDE 43 ENGELLİYİM. SIKINTILARINIZA ORTAK OLABİLİRİM!’
1972 doğumlu Polat, “10 yıldır Buca belediyesi temizlik işlerinde çalışmaktayım. Yeterli sayılabilecek bilgi ve tecrübeye sahibim. Meclis üyelerinin görevlerini kapsayan konuları da kısa zamanda öğrenip uygulayabilirim. Engelli kotasından belediye meclis üyesi aday adayıyım. Yüzde 43 engellilik nedenim ise Bipolar iki uçlu duygu durum değişikliği. Dünyada birçok bilim adamı ve ünlü isimler de bu rahatsızlığa sahip. Maddi olanaklarım ve siyasi birikimim yok. Çünkü ben de sizlerden biriyim ve sizleri temsilen mecliste bulunmak istiyorum. Önüme birçok olumsuz nedenler sunularak ‘meclise giremezsin’ diyorlar. Zamanında beş kuruşsuz, pasaportsuz dört Avrupa ülkesine girdim. Şimdi de sizlerin desteğini alarak 37 kişilik meclise girebilir, sıkıntılarınıza ortak olabilirim” diyor.