GÜNDEME BAKIŞ – Elazığ merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem ardından yaralar sarılmaya başlandı. İzmir’deki ilçe belediyeleri de yardım elini Elazığ’a uzattı. Belediyeler ilk etapta içinde mont, bot, yorgan, bebek bezi gibi malzemelerin ve kuru gıdaların yer aldığı paketleri hazırlamaya başladı.

BUCA
Başkan Erhan Kılıç: “Elazığ depremin yaralarını sarmak için ilk etapta bot ve gıda yardımımızı yola çıkarıyoruz”

ÇEŞME
Ekrem Oran: “Bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Kazak, mont, bot, atkı, bere vb. kışlık giysi, kuru gıda ve dayanıklı gıda. Çoçuk bezi, hijyenik ped, uyku tulumu, bebek maması, çadır yardımlarını Çeşme belediyesi binamız ve Alaçatı ek hizmet binamıza iletmelerini rica ediyorum”

BALÇOVA
Fatma Çalkaya: “Elazığ ve Malatya’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. Böyle günlerde el ele vererek birbirimize destek olacağız. 2011 yılında Balçova Halkı’nın destekleri ile 1 TIR malzemeyi Van’daki kardeşlerimize göndermiştik. Şimdi de tek yürek olarak Elazığ’a destek olacağız”

KONAK
Abdül Batur: “Destek için hareket geçiyoruz. Konak’tan uzanacağımız yardım eline katkı koymak isteyen hemşehrilerimiz kışlık giydi, battaniye, atkı, bere, eldiven, bot, kaban, bebek bezi ve mama yardımlarını 27 Ocak Pazartesi günü saat 18.00’a kadar belediyemiz binalarına, semt merkezlerine ve diğer birimlerimize bırakabilir”

ÇİĞLİ
Utku Gümrükçü: "Arama kurtarma çalışmalarından gelecek güzel haberleri beklemeye devam edeceğiz. Arama kurtarma çalışmaları sonrasında yaraları sarmak için biz de sizlerle birlikte yardımlarımızı bölge halkımıza ulaştıracağız. Yaşanan deprem nedeniyle belediyemiz tarafından daha önceden planlanmış bazı konser ve etkinlikler de ileri bir tarihe ertelenmiştir"

MENEMEN
Serdar Aksoy: “Gün bu soğuk kış gecesinde depremle sarsılan #Elazığ halkıyla dayanışma, yaralarını sarma günüdür. Şu anda evlerine giremeyen, sokakta kalan Elazığ halkına ulaşabilmek, onların yanında olduğumuzu gösterebilmek için yarın (25.01.2020 cumartesi ) akşam saatlerinde Menemen Belediyesi Sosyal Marketi önünden #Menemen Belediyesi Sosyal Yardım İşleri tarafından hazırlanan yardım tırı hareket edecektir. Bir nebze olsun Elazığ halkının yaralarını sarabilmek, onları ısıtabilmek, yalnız olmadıklarını hissettirmek için tüm Menemenlileri Elazığ ile dayanışmaya çağırıyoruz. Battaniye, kışlık termal kıyafetler, çocuk bezi, çocuk maması, kuru gıda yardımlarınızı yarın akşam saat 18:00 e kadar Sosyal Marketimize ulaştırabilirsiniz"

SELÇUK
Filiz Ceritoğlu Sengel: "Elazığ'da meydana gelen depremden dolayı vatandaşlarımızın mağduriyetlerine çare olmak adına kışlık kıyafet ve battaniye desteği sağlayacağız. Bağışlarınızı Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne ulaştırmanızı rica ediyorum"

KEMALPAŞA
Rıdvan Karakayalı: “Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde de etkili olan deprem felaketi ile sarsıldık. Felakette yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Kış mevsiminin en soğuk döneminin yaşandığı şu günlerde, gece saatlerinde hava sıcaklığının -10 derecenin altına düştüğü deprem bölgesindeki vatandaşlarımız destek bekliyor. Kemalpaşa Belediyesi olarak 28 Ocak Salı günü saat 23.30’a kadar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze (Eski Belediye Binası) kışlık giysi, battaniye, bebek bezi ve maması, elektrikli soba, konserve yiyecek, gıda kolisi gibi yardım malzemelerini iletebilirisiniz.  Zor günler geçiren yurttaşlarımız için birlik zamanı, onların dertlerine çare bulma zamanıdır.  Felaket nedeniyle büyük acılar çeken vatandaşlarımız için Kemalpaşa’nın bütün siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarını bizimle birlikte hareket etmeye davet ediyoruz”

KARABAĞLAR
Muhittin Selvitopu:  “Yardımların, amacına uygun şekilde mağdurlara ulaşması ve bu konudaki dağınıklığın önlenmesi için bölgedeki yetkililerle sürekli irtibat halindeyiz. Karabağlar Belediyesi, ilçedeki duyarlı meslek ve sivil toplum örgütleri, yurttaşlarımızla birlikte acılı insanlarımızın yanında olacaktır. Depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum”