GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Başbakanlığı döneminde gazetecilerle bir araya gelmiş ve ikinci çevre yolunu İzmir’e kazandıracaklarını açıklamıştı. Yıldırım, “Bir etüd çalışması var. Plan demek için erken. Sadece fikri bir çalışma var. Nasıl bir güzergah olabilir, nerelerden geçebilir diye. Karayolları bu yönde bir çalışma planlıyor. Bu çalışmanın iki önemli özelliği var. Körfez Geçişi ile entegre olması ve Çandarlı'ya giden otoyolla birleştirilmesi. Kuzeyden Çiğli, Menemen, Aliağa, Bergama, Çandarlı Limanı'na gidiyor. Körfezin kuzeyinden ve güneyini kuşatan yeni bir güzergah. Bu uzun vadede olacak bir iş. Bugünden yarına olacak bir şey değil. Trafik analizleri, arazi yapıları etüdler yapılıyor. Körfez'in güneyinden de Körfez geçişiyle ilişkisi olacak" demişti.

SOYER: “İKİNCİ ÇEVRE YOLU ORMAN KIYIMINA NEDEN OLACAK AMA TRAFİK SIKIŞIKLIĞINI DA ÇÖZMEK GEREKİYOR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ikinci çevre yolu projesiyle ilgili ilk kez konuştu. Soyer, “Bu konuyu araştırıyoruz. İkinci çevre yolu projesi gerçekten ciddi orman kıyımına neden olacak. Kent trafiğini rahatlatacak bir çözüm bulmak da gerekiyor. ‘Acaba çevre yolu mu yoksa kent içinden bir aksın yaratılması mı?’ üzerinde çalışıyoruz” dedi.

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ KENTİN DOĞASINA ZARAR VERECEK!
Yine Yıldırım’ın gündeme getirdiği ancak açılan davalar nedeniyle rafa kalkan körfez geçiş projesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Soyer, “Yapılacak köprünün bir ucu UNESCO programı çerçevesinde doğa mirası kabul edilmesi yönünde talebimiz olduğu yere uzuyor. Orada flamingolar ürüyor. Metropol kentler içinde flamingoların ürediği tek yer İzmir.  Bunu korumak zorundasınız. Belediye başkanını asil görevi kentini korumak olduğunu düşünüyorum. Hiçbir belediye başkanı kentin doğasını bozmak olmadığını düşünüyorum. O bizim haddimiz değil. O bize binlerce yılın mirası. Bunu korumakla mükellefiz. Bu proje, bir tarafta Gediz deltasına çıkacak ayak. Bunu kabul etmek mümkün değil. Kentin etrafını dolaşmak gibi bir sorun yok. Feribotlar var. Yenilerini aldık” dedi.   

BÜYÜKŞEHİR ALTERNATİF ÇALIŞIYOR!
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi trafiği rahatlatmak ve bu trafiği çevre yoluyla birleştirmek için alternatif çalışmalar yaptığı öğrenildi.