GÜNDEME BAKIŞ – Ülkemizi etkisi alan ve şimdiye kadar dört kişinin ölümüne neden olan koronavirüs nedeniyle birçok işyeri kepenk kapattı. Birçok şirket de evden çalışma modelini devreye soktu.

UYARILAR ARKA ARKAYA GELDİ
Yetkililer, özellikle 2-3 hafta boyunca vatandaşların evlerinden çıkmaması uyarısında bulundu. Özellikle 60 yaş ve üstü vatandaşların bu konuda daha dikkatli davranılması istenildi. Birçok belediye 60 yaş ve üstü vatandaşların kendilerine bildirilmeleri durumunda market alışverişini yapmaya başladı.

YÜZDE 50 AZALDI!
Koronavirüsün kendisini iyiden iyiye hissetmesinin ardından İzmir’de toplu taşıma kullanma oranı yüzde 50 oranında düştü. 60 yaş ve üstünün toplu taşıma  kullanma oranı aynı oranda düşmesi ise şaşkınlık yarattı.

YÜZDE 70-80’LERDE OLMASI GEREKİR
Büyükşehir belediyesi yetkilileri, bu oranın 60 yaş ve üzerinde yüzde 70-80’lerde olması gerektiğini ancak zorunlu haller dışında evden çıkılmaması uyarısına uyulmadığını ifade etti.

SOYER SIK SIK UYARIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer. Sosyal medya hesaplarından her gün bir video yayınlayarak İzmirli hemşerilerini zorunlu haller dışında evden çıkmama konusunda uyarıyor.