Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen tüm yetkili kurumlarla irtibat halinde olduklarını belirterek, ‘’İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, 30 ilçenin belediye başkanları ve valimiz ile sürekli irtibat halindeyim. Pazar yerlerimiz için alınması gereken tüm önlemleri alıyoruz. İzmir’de pazarlarımızın açılması devam edecek. Pazar tezgahlarının arası açık olacak. Herkes eldiven ve maske takacak. Vatandaş tezgahtan ürün seçmeyecek. Gıdalar paketlenmiş halde satılacak. Akşam 19.00’da pazarlar kapanacak. Pazarlar kapandıktan sonra belediye ekipleri gelerek pazar yerini, tezgahları zaten dezenfekte ediyorlar, bu uygulama da devam edecek’’ dedi.

TEZGAHLAR BOŞ ALANLARA YAYILACAK!
Alınan önlemler kapsamında pazar tezgahlarının boş alanlara yayılacağını ifade eden Erişen, “Etrafı boş olan pazar yerlerimizde tezgahlar o boş alana yayılacak. Böylelikle tezgahlar arası mesafe artacak ve hem satıcılar açısından hem de alıcılar açısından yoğunluğun önüne geçmiş olacağız. Etrafında boş alan olmayan pazar yerlerimiz için ise belediyelerle olan görüşmelerimiz devam ediyor. Pazar tezgahlarımızı tek ve çift numara sırasına göre dizayn edeceğiz. Yani bir hafta sadece tek numara tezgahlar açık olacak, diğer hafta sadece çift numara tezgahlar açık olacak. Böylelikle de yine tezgahlar arası mesafeyi korunmalı hale getireceğiz’’ dedi.

PAZARLARDA YOĞUNLUK ESKİSİ GİBİ DEĞİL!
Pazarlarda yoğunluğun eskisi gibi olmadığını söyleyen Hamdi Erişen, ‘’Pazarlarda yoğunluk eskisi gibi değil. Vatandaşlarımız ‘Her yer kapanacak, 2 kilo domates fazla alayım, 1 kilo zeytin fazla alayım’ korkusunu bıraktı. Sabahtan beri açık pazarları dolaşıyorum. Yoğunluk normal, sabahtan başlıyor, herkes ihtiyacı kadar gıdayı alıyor ve gidiyor. Pazarların açık olması ve açık kalacağı stokçuluğun da önüne geçti’’ dedi.

HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI
Pazarlarda alınan önlemlerin herkes için olduğunu vurgulayan Erişen, ‘’Vatandaşımız için, ortamın ve ürünün hijyenik olması için kimseye Korona virüsünün bulaşmaması için biz alınacak, alınması gereken her türlü önlemde herkesle iş birliği içinde olmaya hazırız. Bu önlemler hem satıcılar, hem alıcılar, hem İzmir hem Türkiye için alınıyor. Hepimiz için hep birlikte hareket etmeli, hepimiz üstümüze düşeni yapmalıyız. Herkes elini taşın altına koymalı. Bu pis hastalıktan el birliğiyle kurtulacağız’’ dedi.