Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir il Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla açılan karma sergisine katıldı. Ahmed Adnan Saygun Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenen 325 eserin yer aldığı sergideki 50 TL ile 5 bin TL fiyatları arasında görücüye çıktı. Sergi 10 Haziran Pazartesi gününe kadar açık kalacak.

DEMOKRASİ VURGUSU
Sanatçının önemine vurgu yapan Yücel, “Sanat toplumun hayat damarıdır. Mustafa Kemal Atatürk ‘Sanatsız kalan toplumların hayat damarlarından biri tıkanmıştır’ diyor. Ülkemizde demokrasi mücadelesi için sanatçıların verdiği mücadele çok değerlidir. Sanatçılarımız toplumu yönlendiren, öncü olan, sözün bittiği yerde devreye giren bizim önemli değerlerimizdir. Burada sanatçılarımız eserlerini bizlerle paylaşıyor. Bu İzmir için çok önemli” açıklamasında bulundu.

ARTIK BU İDEOLOJİ OLMAKTAN ÇIKTI
CHP’li Yücel, “Ülkemiz zor bir süreçten geçti. Haksız, hukuksuz, vicdansız bir şekilde büyükşehir belediye başkanlığı gasp edilen Ekrem İmamoğlu gerçeği var. Seçimler tekrarlanacak. ‘Her şey çok güzel olacak’ karma sergisinde elde edilen gelirler İmamoğlu’nun bağış kampanyasına destek olarak aktarılacak. Artık belli bir siyasi partinin ideoloji olmaktan çıkan, toplumun her kesimini ilgilendiren mücadeleye destek oldukları için tüm sanatçılara teşekkür ediyorum. Önce İstanbul’da sonra Türkiye’de her şeyin çok güzel olması için bu sergiyi organize edenlere teşekkür ediyorum. Birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Bunu çok güzel gösteriyorsunuz” dedi.

MUTLU BİR ÜLKE MÜMKÜNMÜŞ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise, “Bu salonda muazzam bir enerji var. Bu enerjiyi yaratanlara şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Şu anda İstanbul’da anketler yapılıyor. ‘At başı gidiyor, yüzde 2-3 değişiyor’ diyenler var. Matematik ne diyor bilmem ama gönül başka bir şey diyor. Gönül bu vicdansızlığı, haksızlığı reddediyor. Bunu da en çok sanatçılar biliyor. Türkiye’de olağanüstü güzel bir umut doğmaya başladı. Başka bir Türkiye’nin mümkün olduğunu gösteren bir umut. Biz bu topraklarda derya içinde olup deryayı bilmeyen balık gibi yaşıyoruz. 31 Mart bunun değişebileceğini gösterdi. Daha güzel, mutlu bir ülke mümkünmüş. Bu millet bunun işaretlerini verdi hepimize. Şimdi iş İstanbul’a kaldı. İstanbul bu hikayenin son noktasını koyacak. Sevgili Ekrem kardeşime bu salondaki bütün enerjiyi gönderiyorum. Yolun açık olsun sevgili kardeşim. İzmir seninle beraber. Türkiye’nin sanatçıları seninle beraber. Kalbimiz senin için çarpıyor. Olanca gücümüzle senin yanında durmaya devam edeceğiz. Hepiniz iyi ki varsınız” dedi.

CHP’DEN 2 BİN 750 TL, İYİ PARTİ’DEN 500 TL’LİK DESTEK
Konuşmaların ardından Soyer, Yücel, CHP’liler ve İYİ Partililer sergi salonunu dolaştı. Görücüye çıkan yüzlerce sanat eseri arasından seçilenler İmamoğlu’nun kampanyasına destek vermek amacıyla satın alındı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, serginin tanıtımının yapıldığı görsel olan ‘Organik Bağ’ adlı eseri 2 bin 500 TL karşılığında satın aldı. Başkan Yücel ayrıca 250 TL değerinde bir tablo da aldı. İYİ Partili yöneticiler ise 500 TL’lik bir eser alarak İmamoğlu’na destek oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ise 10 gün boyunca açık kalacak sergiye daha sonra gelerek bir eser alacağı aktarıldı.