GÜNDEME BAKIŞ – İlk olarak Gündeme Bakış’ın duyurduğu, Çeşme ve Urla’daki acil kamulaştırma kararı İzmir’in bir numaralı gündem maddesi oldu.  TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İYİ Parti Milletvekili  İzmir Müsavat Dervişoğlu, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması üzerine TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

5 KRİTİK SORU!
İYİ Partili Dervişoğlu, şunları sordu

“Alaçatı ve Zeytineli Mahalleri uhdesinde bulunan ve toplamda 511 parsel arazinin acele kamulaştırılmasını öngören 2054 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararının üstün kamu yarıran dayanması gerekliliği ortadadır. Kararda bahsi geçmeyen üstün kamu yararı nedir?”

“İlgili kamulaştırma kararının alınmasına sebep olacak olağanüstü bir durum mevcut mudur?”

“İlgili kamulaştırma kararı ileriki tarihlerde gerçek lahut tüzel kişilere haksız ekonomik çıkar sağlayacak bir kaynak aktarımı sonucunun doğmasına sebep olacak mıdır?”

“İlgili bölgenin kamulaştırma işlemine konu olacak şekilde belirlenmesini sağlayan karar nedir?”

“Acele kamulaştırma usulünün gerçek kişilerin mülkiyet hakkına doğrudan müdahale eden ve ivedi olarak sonuç doğuran .ir işlem olduğu göz önünde bulundurulursa, kamulaştırma işlemine ilişkin bölge sakinlerinin rızası yahut görüşleri alınmış mıdır?”