GÜNDEME BAKIŞ- Türkiye 9 gün sürecek Ramazan Bayramı tatili için gün sayarken, İzmir’deki 4 siyasi partinin Ramazan Bayramı dolayısıyla gerçekleştirecekleri bayramlaşma törenleriyle ilgli programları belli oldu.
Buna göre, CHP bayramlaşma için her bayramda olduğu gibi İzmir Sanat’ta buluşacak. Tören 3 Haziran Pazartesi günü saat 16.00’da yapılacak.
AK Parti'nin 1 Haziran Cumartesi Günü il binasında gerçekleştireceği bayramlaşma töreni için teşkilatın tamamının davet edildiği ifade edildi. Törenin saat 14.00'te yapılacağı bildirildi.
MHP bayramlaşma töreni için bayramın ikinci günü olan 5 Haziran Çarşamba gününü tercih ederken, ilk buluşma il başkanlığında olacak, ardından saat 14:00’te Kültürpark’taki Göl Gazinosu’nda yapılacak.
İYİ Parti’de bayramlaşma töreninin daha önce bayramın ikinci günü yapılacağı açıklanmıştı ancak İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar teşkilatla istişare ederek töreni öne çekti. İYİ Parti bayramlaşma töreni 1 Haziran Cumartesi Günü saat 12:00’de il binasında gerçekleşecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bürokratların ve personelin katılacağı bayramlaşma programı 31 Mayıs Cuma günü saat 15:00’te meclis salonunda yapılacak.  Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığındaki ilk bayramlaşma programı olacak.