Halime Erdoğan / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir kent konseyi seçimi öncesi mevcut Başkan Hamit Mumcu’dan Gündeme Bakış’a çok konuşulacak açıklamalar geldi. Konak Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Büyükşehir Kent Konseyi Başkan Adayı Hamit Mumcu, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Belediye Meclis Üyesiyim, Çağrı Gruşçu’da benim ilçe başkanım. Biz Pasaport Bölgesine gökdelen yapılmaması için eylem yaptık, Sayın Gruşçu yanımızda oldu, diğer eylemlerde de yanımda oldu. Dolayısıyla şu an Kent Konseyi seçimlerinde de yanımda olması kadar doğal bir şey yok. Tuncay Özkan bizim partimizin Genel Başkan Yardımcısı, ben Kent Konseyi seçimleri ile ilgili kendisiyle hiç görüşmedim. Beni destekliyor ya da desteklemiyor diyemem. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seniye Nazik Işık’ı desteklediğine dair çeşitli arkadaşlarım vasıtasıyla duyumlar aldım. Bana ‘siyasi olarak aynı düşüncede olan 2 aday yarışmayın, Tunç Bey Nazik Hanım’ı destekliyor, sen çekil’ denildi. Bu bizzat Tunç Başkanın yardımcıları tarafından da bana iletildi. Hatta ‘Kılıçdaroğlu’nun isteği de bu doğrultuda, sen çekil’ denildi fakat ben yola çıktım, kesinlikle dönmeyeceğim, sonuna kadar adayım. Ben Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun benim aday olmamı istemediğine inanmıyorum. Delegelerimize de şunu söylemek istiyorum, herkes kendi özgür iradesiyle hareket etsin, baskılara boyun eğmesinler, haktan, hukuktan adaletten yana olsunlar’’ dedi.

KOCAOĞLU DÖNEMİNDE AKTİF OLUNAMADI!
Karabağlar Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Büyükşehir Kent Konseyi Başkan Adayı Seniye Nazik Işık’a başarılar dileyen Başkan Mumcu, ‘’İzmir’de 30 ilçemiz var, yaklaşık 23 ilçemizde kent konseyimiz mevcut, buna ilaveten bir de İzmir Büyükşehir Kent Konseyimiz var. Tabi Büyükşehir ilçelere nazaran daha kapsamlı oluyor. Geçmiş dönemde yani İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Büyükşehir Kent Konseyi arasında bir sıkıntı olduğu için konsey çok aktif bir dönem geçiremedi. Bu dönem aktif olması gerekiyor çünkü söz konusu olan İzmir’e ve İzmirliye hizmet, aktif bir kent konseyinin yaşadığımız kente katacağı çok şey bulunuyor. Biz de sivil toplum kuruluşlarının en önemli ayağı olan konseyin daha aktif, daha üretken olması için çalışmalar yapacağız. Ben 3 dönemdir Konak Kent Konseyi Başkanlığı yapıyorum, buna ilaveten Ege Kent Konseyleri Birliği’nin de dönem sözcüsüyüm. Ben İzmir Büyükşehir Kent Konseyi Başkanlığı için adaylığımı koydum. Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Sayın Seniye Nazik Işık da bizim arkadaşımız, kendisine başarılar diliyorum fakat şunu da belirtmeliyim, ben en güçlü aday olarak kendimi görüyorum” dedi.

BİRÇOK BAŞARININ ALTINA İMZA ATTIK
Örnek alınacak kent konseyleri anketinde Türkiye 3’üncüsü olduklarını belirten Başkan Hamit Mumcu, ‘’Ben Devrimci 78’ler Federasyonu’nun yönetim kurulu üyesiyim, 12 Eylül faşist darbesinde 6 yıl cezaevinde kaldım, haksız, hukuksuz bir şekilde. Halka dokunan biriyim, yönetimsel anlamda bende amir – memur ilişkisi olmaz, ben çalışma arkadaşlarımla hep yatay bir örgütlenme modelini belirledim. İzmir Büyükşehir Kent Konseyi’nde de aynı modeli uygulayacağım yürütme kurulunda, birlikte karar vereceğiz, tek başıma karar vermeyeceğim, büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Anadolu Üniversitesi’nin kent konseyleri ile ilgili yaptığı bir ankette, örnek alacağınız 5 kent konseyi seçiminde Konak Kent Konseyi Türkiye genelinde 3’üncü sırada yer aldı. Bu bizim için bir onurdur. Biz bu başarılarımızı İzmir Büyükşehir Kent Konseyi’ne de taşıyacağız. Biz Konak’ta başka Kent Konseylerinde olmayan meclisleri hayata geçirdik, muhtarlar meclisi Türkiye’de bir ilktir, eşitlik meclisi yine sadece Konak’ta vardır, bu mecliste dezavantajlı gruptaki arkadaşlar yer alır, ayrıca bir de mülteci meclisi yine sadece Konak’ta var. Biz burada mültecilerin sorunlarını çözüyoruz, İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz dönem 0 – 5 yaş arasındaki çocuklara süt verirken, mülteci çocuklara vermiyordu. Bizler imza kampanyası, basın açıklaması yaptık ve o çocuklara da süt verilmeye başlandı. Konseyimiz bu çalışmasından dolayı da ödül aldı. Ben her partiden, her görüşten insanı kucaklıyorum, Kent Konseyimizde herkesin düşüncesine değer veriyorum ve biz hep birlikte üretiyoruz’’ dedi.