Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ - Tire Belediyesi’nin mayıs ayı toplantısında alınan karanı ardından Tire Stadı yeni ismi, tartışılmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan 15 bin seyirci kapasiteli Tire Stadı’na mecliste alınan kararla Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in adı verildi. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli ve CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar konuyu Gündeme Bakış’a değerlendirdi.

ŞENOYAR: BİZİM HABERİMİZ YOK
İlçe Başkanlığı’nın böyle bir karardan haberi olmadığı, kendisinin de bu kararı sosyal medya ve haberlerden öğrendiği dile getiren Şenoyar, “Bizim bu konuyla ilgili bir bilgimiz yok böyle bir kararın neden aldıklarını da bilmiyorum. CHP, MHP, AK Parti meclis üyelerinin aldıkları bir karar. Biz bu stadın tesisatıyla uğraşmıyoruz. Bu ülkenin tapusunu kurtarmaya çalışıyoruz. CHP içerisinde görüş ayrılığı olabilir. Biz de bu durumu sosyal medya ve haberlerden öğrendik” diye konuştu.

İÇELLİ: 2 ARKADAŞIM ÇEKİMSER OY KULLANDI
Mecliste alınan kararın oy birliğiyle değil oy çokluğuyla alındığına vurgu yapan İçelli, “Meclis gündeminde yer almayan bir konuydu.  Toplantının dilek ve öneriler bölümünde CHP’li meclis üyesi böyle bir öneride bulunmuş. Burada oy birliğiyle kabul edilmedi. İki AK Partili arkadaşımız oyunu çekimser olarak kullandı. Daha sonra arkadaşlarımızla bir araya geldik fakat bu konu hakkında herhangi konuşma yapılmadı” dedi.