HALİL İBRAHİM GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti Milletvekili adaylarının belirlenmesinin ardından, AK Parti İzmir Kadın Kolları’nda liste sevinci yaşanıyor.  Listede 1. Bölgede 3. sırada Mardin Milletvekili  Ceyda Bölünmez Çankırı, 9. sırada Kadın kolları İl eski Başkanı Gözde Keskin yer aldı. 2. Bölge’de ise, 5. sırada Melek Eroğlu, 9. sırada Gerçek Tekin, 11. sırada Saliha Bozkurt, 13. sırada Fatmanur Gündüzpolat  listede kendisine yer buldu.

KADINLAR MUTLU 
Aday listesinde kadınların yüzdesinin geçtiğimiz seçimlere göre daha fazla olduğunu ve bundan dolayı mutlu olduklarını belirten AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, “Son derece teşkilata hitap eden, bizleri memnun eden bir liste oldu. Özellikle kadın sayısının fazla olması, her bölgeden olması ve seçilebilir noktasında iyi sırada olmaları bizi çok mutlu etti.  Bu sayıların artması için elimizden gelen yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“VEKİL SAYIMIZ 2’DEN FAZLA OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ” 
Kadın vekil adaylarının seçilmesi için programlar düzenleyeceklerini kaydeden Büyükdağ, “İki bölgeden de iki kadın vekilin bizi temsil edeceğini düşünüyorum.  Bundan önce 8 vekilimiz vardı. Bu dönem bu sayının artması için çalışmalarımız bu yönde devam ettiriyoruz. Hatta liste de 7 ve sonrasındaki kadın vekil adaylarımız için büyük bir uğraş vereceğiz. Kadın adaylara özel olarak farklı programlarda düzenleyeceğiz” diye konuştu.  

“CEYDA HANIM İZMİR’DE BÜYÜK KARŞILIK BULACAK”
AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın İzmir’de çok büyük bir karşılık bulacağına vurgu yapan Büyükdağ, “Ceyda Hanım  bir önceki AK Parti Mardin milletvekiliydi.  İzmir’de çok büyük bir karşılık bulacağını düşünüyorum. Melek Hanım Teşkilattan yetişen teşkilatı çok bir iyi bilen biri. Hatta en son olarak Kadın Kolları Başkanlığı adaylığı için benimle birlikte Ankara’ya gelmişti. Kendisi de çok başarılı bir arkadaşımız.  Umarım bizi vekil olarak temsil edecek bir arkadaşımız olur.