23 Haziran Pazar günü yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesinde, Millet ittifakının CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu'na destek için Türkiye'nin dört bir yanında kampanyalar düzenlenirken, İzmir'den de sanatsal bir destek geliyor.  Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasının sloganı olan "Her Şey Çok Güzel Olacak" adının verildiği bir karma resim sergisiyle, İzmir'den Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyasına bağış desteği sağlanması amaçlanıyor.

GELİRİ İMAMOĞLU'NUN KAMPANYASINA BAĞIŞLANACAK
Düzenlenecek resim sergisiyle ilgili konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmirlilerin karma resim sergisini gezerek ve buradan satın alacakları eserlerle Ekrem İmamoğlu'nun kampanyasına destek verebileceklerini ve  ünlü ressamların özel eserlerini görebileceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye, YSK'nın seçmen iradesine yaptığı darbe ve iktidar baskısına boyun eğmesiyle demokrasi adına büyük bir yara almıştır. İstanbul seçimleri gerekçesiz ve hukuksuz bir şekilde iptal edilmiştir. Gelinen noktada hem bu durumu tespit etmek ve anlatmakla, hem de yenilenecek seçimlerde demokrasiye, adalete, hukuka ve seçmen iradesine sahip çıkarak yeniden halkın umudunu yükseltmekle yükümlüyüz. 23 Haziran'da Ekrem İmamoğlu'nun bu kez çok daha büyük bir farkla İstanbul büyükşehir belediye başkanı seçilmesiyle, bu umudun yeniden yeşereceğine hiç kuşkumuz yok. Buna inanan herkes bir şeyler yapmak, İstanbul seçimlerinde İmamoğlu'na destek vermek için bir arayışta. Bu bağlamda İzmirli sanatçımız Esin Ener'in fikri ve emeğiyle bir karma sergi düzenlenecek. Bu sergide Sayın İmamoğlu'nun kampanyasına destek vermek isteyen yüzlerce ressamımızın bağışlayacağı eserler sergilenerek, aynı zamanda satışa da sunulacak. Bizlerde destek vermek isteyen tüm İzmirliler için, İzmir'in çok sesliliğine, çok renkliliğine yakışan bu karma sergiye destek veriyoruz.  Aralarında dünyanın ve Türkiye'nin yakından tanıdığı Bedri Baykam, Nevin Güven, Ceylan Mutlu, Zeki Serbes gibi ressamlarımızın ve Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyelerinin de bulunduğu, 300'e yakın sanatçımızın yaklaşık 350 eseri "Her Şey Çok Güzel Olacak" isimli karma resim sergisiyle birlikte İzmirlilerle buluşturulacak. Burada yer alan eserler aynı zamanda satışa da sunulacak ve satışı yapılan her eserin bedeli Ekrem İmamoğlu'nun bağış kampanyasına yatırılacak.  Elbette ki böylesine kıymetli sanat eserlerine bedel biçmek mümkün değil. Sanatçılarımızın bağışladığı bu eserlerin bedelleri sembolik olarak belirlendi. Sergimizde yer alacak eserlerimizin bedelleri, 50 lira ile 5 bin lira arasında değişen ücretlerde olacak. Yani sergiye gelecek her vatandaşımız bu değerli eserleri alabilecek ve kampanyaya destek olabilecek. Ama bizler elbette sadece eserleri satın almak için değil, tanınmış  ressamlarımızın kıymetli eserlerinin yer aldığı karma sergiyi gezmeleri içinde, tüm İzmirlileri her şey çok güzel olacak karma resim sergisini görmeye davet ediyoruz.  Bu bağlamda bu karma serginin fikir sahibi Sayın Esin Ener'e ve sergiye resimlerini bağışlayarak destek veren tüm sanatçılarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki, İzmirlilerin desteği ile birlikte her şey çok güzel olacak."

31 MAYIS - 10 HAZİRAN ARASINDA AÇIK KALACAK
Her şey çok güzel olacak karma resim sergisi, 31 Mayıs Cuma günü, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, saat 18.00'de açılacak. Sergi, 10 Haziran Pazartesi gününe kadar  gezilebilecek.