İzmir'deki beledeye meclis üyeliği dağılımında ilginç sonuçlar alındı. Balçova'da meclis çoğunluğunu CHP elde etti. İlçede CHP, meclis üyeliği için yüzde 65.07'lik oy oranını yakalarken, AK Parti ise yüzde 27.02 ile ikinci parti oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP mecliste 20, AK Parti ise 5 üye ile hizmet verecek. 2014 yerel seçimlerinde CHP'den meclis üyesi seçilen engelli Sinem Kılıç, yeniden seçilmeyi başardı. Balçova'daki bir diğer sürpriz ise AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Nihat Zeybekci'nin Denizli'de belediye başkanlığı yaptığı dönemde, belediye başkan yardımcısı olan Erhan Çalışkan, Baçlova'da meclis üyesi seçildi.


BAYRAKLI'DA ESKİ AK PARTİLİ VE MHP'Lİ CHP LİSTESİNDE
Bayraklı ilçesinde CHP 24, AK Parti ise 13 belediye meclis üyesi çıkardı. Bayraklı'da da AK Parti'nin 2014 yerel seçimlerindeki ilçe belediye başkan adayı İsmail Sarı ile MHP'nin 2014 seçimlerindeki belediye başkan adayı Mehmet Toptaş, kontenjan aday olarak listeye girdi. Her iki isim de CHP'nin meclis üyesi olarak 5 yıl boyunca görev yapacak. Bornova'da CHP 24, AK Parti de 13 meclis üyesi çıkardı. Buca'da da meclis çoğunluğu CHP'de. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP'nin meclis üye sayısı 22 olurken, AK Parti ise 15 üye seçtirebildi. Çeşme'de de CHP 10, AK Parti ise 5 üyeye sahip oldu. Çiğli'de CHP 22 meclis üyesi çıkarırken, AK Parti ise 9 üyede kaldı.


NİLAY KÖKKILIÇ DA MECLİS ÜYESİ
Güzelbahçe'de CHP 13 meclis üyesi çıkardı. Listeye yazılan 6 kadından 5'i seçilerek meclise girmeyi başardı. Güzelbahçe'den belediye başkan aday adayı olan avukat Nilay Kökkılıç da birinci sıradan seçildi. AK Parti ise yalnızca 2 meclis üyesi çıkarabildi.


EN GENÇ ÜYE KARABAĞLAR'DA
Karabağlar'da da CHP 23, AK Parti ise 14 meclis üyesi çıkardı. İzmir'deki en genç meclis üyesi de yine Karabağlar'da seçildi. 22 yaşındaki Dila Koyurga, 5 yıl görev için seçmenden onay aldı. Karaburun'da da CHP 7, AK Parti de 4 meclis üyesi çıkardı. Karşıyaka'da, meclis üyesi çoğunluğunu CHP yakaladı. CHP 32 üye çıkarırken, AK Parti ise 5'te kaldı. AK Parti Engelli Koordinasyon Merkezi eski İl Başkanı Ahmet Uğur Baran, Karşıyaka'da birinci sıradan seçilerek meclise girdi. Baran, ilçede vatandaşların hayallerini gerçekleştirmek için çalışacaklarını söyledi. Kesin olmayan sonuçlara göre, Baran, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne de gidecek. AK Parti en son 2004 yerel seçimlerinde Karşıyaka'dan Büyükşehir'e üye gönderdi.


KEMALPAŞA'DA MECLİS ÜSTÜNLÜĞÜ AK PARTİ'DE
Kemalpaşa'da belediye başkanlığı yarışın yüzde 45.72 oy oranı ile önde bitiren CHP'li Rıdvan Karakayalı, meclis üstünlüğünü AK Parti'ye kaptırdı. CHP'nin meclis üyeliğinde aldığı yüzde 44.20 oy oranına karşın, AK Parti yüzde 44.74 oy oranı ile 3 kontenjan hakkını kazanarak, 17 meclis üyesi çıkardı. CHP'nin üye sayısı 14'te kaldı.


CHP KİRAZ'DA İLK KEZ MECLİS ÜYESİ ÇIKARAMADI
Kiraz'da aday çıkarmayarak İYİ Parti'nin adayı Mehmet Emin Avşar'ı destekleyen CHP, tarihinde ilk kez burada meclis üyesi çıkaramadı. DSP'nin adayı Salim Özkarakaş seçilemedi, ancak yüzde 40.98 oy oranı ile meclise 6 üye göndermeyi başardı. AK Parti de 9 üye çıkardı. Konak'ta da CHP 27, AK Parti 10 meclis üyesi çıkardı.


MENDERES'TE AK PARTİ İTİRAZ EDECEK
Menderes'i CHP'ye kaptıran AK Parti, ilçede tüm sandıklara itiraz edeceğini açıkladı. İlçe Başkanı Mehmet İmre, kesin sonuçların, itirazın ardından netleşeceğini söyledi. Resmi olmayan sonuçlara göre ilçede AK Parti, 6, CHP ise 19 meclis üyesi çıkardı.


NARLIDERE'DE CUMHUR İTTİFAKI'NIN YALNIZCA 1 ÜYESİ SEÇİLDİ
Narlıdere'de de ilginç bir tablo ortaya çıktı. Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li Hüseyin Kocabıyık, yüzde 16 oranında oy aldı. Cumhur İttifakı'nın meclis üyeliği oyu ise yüzde 15.66. Buna göre Narlıdere'de CHP 24, MHP ise yalnızca 1 üye çıkarabildi. Millet İttifakı adayı İYİ Partili Salih Atakan Duran'ın belediye başkanlığını kazandığı Tire'de ittifak meclis üyeliğinde 15, AK Parti ise 10 sandalye sayısını yakaladı. Millet İttifakı'nın meclis üyesi aday listesine göre, seçilen 15 üyeden 7'si CHP'li.


MHP DİKİLİ'DE 5 ÜYE ÇIKARDI
Bayındır'da AK Parti 10, CHP ise 5 meclis üyesi çıkardı. Bergama'da ise resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'nin 14 meclis üyesi, AK Parti ise 17 meclis üyesi bulunuyor. Beydağ'da da CHP'nin 7, AK Parti'nin ise 4 meclis üyesi çıkardığı kaydedildi. Kınık'ta CHP 6, AK Parti 9 meclis üyesi kazandı. Ödemiş'te de CHP 18 üye çıkarırken, AK Parti 13 ismi meclise gönderdi. Seferihisar'da CHP 10, AK Parti 5 üye çıkardı. Torbalı'da CHP 18, AK Parti 13 meclis üyeliği elde etti. Selçuk'ta, CHP 10, AK Parti 5, Urla'da CHP 20, AK Parti 5, Foça'da CHP 10, MHP 5, Gaziemir'de CHP 20, AK Parti 11, Menemen'de CHP 19, AK Parti 12, Dikili'de CHP 10, MHP 5, Çiğli'de CHP 22, AK Parti 9 meclis üyesi çıkardı.