GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) İzmir Büyükşehir Belediyesi Alevilerin ibadethanesi olan cemevleri ile ilgili önemli bir adım atmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önerisi ile cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planlarına işlenmesi konusu Büyükşehir Belediyesi’nin aralık ayı toplantısında gündeme gelmişti. Öneri, hukuk ve imar komisyonlarına sevk edilmişti.

HER İKİ KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLDÜ! AK PARTİ RET OYU VERDİ
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; hukuk ve İmar komisyonları öneriyi görüştü. AK Partili meclis üyeleri öneriye ret oyu verdikleri öğrenildi. Öneri CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. AK Partili meclis üyelerinin, “Bu öneri yasaya aykırı. Yasaya göre cami, mescit, sinagog ve kiliseler ibadethane olarak kabul ediliyor. Cemevlerini ibadethane olarak görme yetkisi belediyede değil. Bu yasa koyucuya ait bir görev. Bunun için de yasal bir düzenlemesi yapılması lazım” diyerek itiraz ettikleri bildirildi.

CHP’li meclis üyeleri ise  Avrupa İnsan Hakları Mahkemisi’nin konuyla ilgili kararının olduğu, cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunda bir sıkıntı olmadığını savundu.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE GÖRÜŞÜLECEK
Önerinin pazartesi günü gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında görüşülmesi bekleniyor.

AK PARTİ YARGIYA TAŞIYACAK MI?
Önerinin mecliste kabul edilmesi durumunda AK Parti’nin kararı yargıya taşıyıp taşımayacağı ise merak konusu.