Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ (Özel Haber)  - İzmir’de MHP, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını destekleyecek. İlçelerde de yapılması planlanan ittifakla ilgili taraflar arasında görüşmeler tüm hızıyla sürüyor.

MHP BASTIRIYOR!
MHP, “eşit zeminde ittifak” olması için AK Parti tarafına yoğun bir şekilde bastırıyor. AK Parti tarafı ise, MHP’nin tek başına seçime girmesi durumunda hiçbir ilçede başarılı olamayacağını savunuyor.

5 İLÇEYİ KABUL ETMEDİ
Partinin kurmayları arasında yapılan görüşmede AK Parti tarafı MHP’ye Foça, Aliağa, Urla, Narlıdere ve Güzelbahçe ilçelerini teklif etti ancak bu teklifi MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin kesin bir dille kabul edilemez buldu. Bu noktadan sonra ise görüşmeler tıkandı. Ardından devreye her iki partinin genel merkezleri girdi. 

AK PARTİ TARAFI YUMUŞADI
Son yapılan iki görüşmede AK Parti tarafı biraz yumuşadı ve MHP’ye 8 ilçede destek verilebileceği konuşuldu. MHP, tarafı ise en az 10 ilçenin kendilerine verilmesi noktasında şimdilik geri adım atmadığı bildirildi. MHP’nin; Foça, Aliağa, Bergama, Kiraz, Dikili, Güzelbahçe, Urla ve Bornova noktasında ısrarcı olduğu kaydedildi. 

BORNOVA ISRARINDAN VAZGEÇİLEBİLİR
AK Parti Bornova’da göçmen kesim tarafından oldukça sevilen Çamdibi Esnaf Odası Başkanı Reşat Gentürk’ü aday göstereceği öğrenilirken, MHP’nin bu adayı desteklemesi istendiği ifade edildi.

MHP İDDİALI OLDUĞU ALİAĞA VE FOÇA DIŞINDA İKİ İLÇE İSTİYOR
MHP’nin görüşmelerde Aliağa ve Foça dışında alınabilecek en az iki ilçe konusunda bastırdığı, Bergama ya da Kiraz’ın kendi adaylarının desteklenmesini istiyor.

YILSONUNA KADAR TAMAMLANACAK!
Her iki partiye yakın kaynaklar ittifak görüşmelerinin 31 Aralık’a kadar tamamlanacağını, görüşmelerin yeni yıla bırakılmayacağını bilirdi.