GÜNDEME BAKIŞ (Özel Haber) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezdeki karşılıklı seferleri gerçekleştiren yeni nesil gemilerin Bostanlı Balıkçı Barınağı’na bağlanması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile  Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na başvurmuştu.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINDAN OLUMSUZ GÖRÜŞ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde Ankara’da Ulaştırma, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile görüşüldü. Barınağın yarısının kullanımı noktasında proje ortaya konuldu. Ancak bu durama Tarım Bakanlığı ilk önce “tamam” dedi ardından da karşı çıktı. Bakanlık, Büyükşehir’den yeni bir balıkçı barınağı yapılmasını istedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NDAN DA “OLUMSUZ” YAZI GELDİ!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda da Büyükşehir Belediyesi’nin talebine “olumsuz” yanıt geldi. Büyükşehir Belediyesine gönderilen yazıda, “…İzmir Tadım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yazısında ‘Bostanlı Balıkçı Barınağının balıkçılar tarafından kullanılacak bölümünün ayrılması, bunun mümkün olmaması durumunda ise yeni bir balıkçı barınağının belediye başkanlığınca yapılarak balıkçıların kullanımına hazır hale getirildikten sonra barınağın statü değişikliğinin yapılmasının uygun görüldüğü’ ifade edilerek söz konusu alanın balıkçıların mağdur edilmemesi için ortak kullanımının uygun görüldüğü belirtilmekte birlikte, barınaktan faydalanan balıkçıların alternatif bir yerin temin edilmeden yapılmış olması sebebiyle söz konusu barınak alanının tamamının kullanımı için başkanlığımıza izin verilmesi talebinin bu aşamada uygun görülmediği belirtilmektedir. Bununla birlikte söz konusu alanla ilgili olarak işletme ve yerleşim planının mevcut balıkçı barınağı kullanıcı envanterinin çıkarılması, mevcut ve gelecekteki barınak ihtiyacı projeksiyonunun yapılması, bu veri ve öngörü ışığında balıkçıların kullanımını engellemeyecek ve barınak giriş çıkışını daraltmayacak şekilde bir çözüm bulunması halinde öneri planı tekrar değerlendirilecek” denildi.

BÜYÜKŞEHİR: YENİ BİR YERE GEREK YOK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, belediyenin balıkçı barınağı yapma gibi bir mecburiyetinin olmadığını, mevcut barınağın balıkçılarla birlikte rahat bir şekilde kullanılacağını söyledi.

FIRTINA ÇIKINCA GEMİLER AÇIK DENİZE ÇIKIYOR!
Yeni nesil gemiler fırtına çıktığında açık denize çıkıyor ve rüzgarın dinmesini bekliyor. İskelelere bağlandığı zaman gemiler bağlandıkları yere zarar veriyor.

BAŞKAN SOYER: UYKULARIM KAÇIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yeni bir balıkçı barınağı yapma yetkimizde değil imkanımız da yok. Nasıl yapalım? Bu tamamen bakanlığın işi. Konuya yaklaşımları inanılır gibi değil. Bu topu taca atmanın başka bir versiyonu. Fırtınalı havalarda gemilerimiz açık denize gidiyor. Uykularım kaçıyor. Allah korusun! Bir kaza bela olmasın diye dua ediyoruz. Özellikle rüzgar sertleştiğinde korkumuz daha da artıyor” dedi.

KİM NE DEMİŞTİ?
‘BELEDİYE İLE ORTAK KULLANABİLİRİZ’
Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, konuyla ilgili “Bostanlı’da küçük çaplı balıkçılar ve tekneler var. Tarım Bakanlığı’na, ‘bir bölümünü biz kullanalım bir bölümüne Büyükşehir gemilerini bağlasın’ dedik. Gemilerin bağlanmasın da herhangi bir sıkıntı yok. Gayet yeterli bir alan” dedi.

KIŞ GELDI! BÜYÜKŞEHIR ANKARA’DAN ONAY BEKLIYOR! 'BELEDIYEYLE ORTAK KULLANABILIRIZ'

KAYA: “TAŞIDILAR MI?” DEMİŞTİ!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gündeme Bakış Tv’de Bostanlı balıkçı barınağı ile ilgili şunları söylemişti: “Tamam dedik. Balıkçı arkadaşları bir yere taşıyın. Taşıdılar mı? Taşımadılar. Balıkçı arkadaşlara bir yer yapılması lazım. Bunu önce hallet. Yok. Yapmadı”