10 yıldır Bayraklı Belediye Başkanı olan CHP’li Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Geçtiğimiz günlerde kentin farklı ilçelerini gezen Karabağ, “İlçe gezilerinden sonra Büyükşehir aday adaylığı için dosyamı verdim. Benim açımdan bir değerlendirme gezisiydi. Çok duygulu anlar yaşadık. Örgütümüz hazır. Yıllardır yapılamayan şeylerin yapılmasını istiyor. Gittiğim yerlerde, ‘Büyükşehir’e aday adayıyım?’ demedim. ‘Büyükşehir adaylığını düşünüyor musunuz?’ diye partililerimiz sordu. Onlardan aday olmam noktasında bir talep geldi. Kendimizi test etme açısından önemliydi bu ziyaretler. Metropolde tanınmışlığımızın yüksek olduğunu biliyordum, kırsalda da bilinirliliğimiz olduğunu gördük” dedi.

GENEL MERKEZ HER ŞEYİ GÖRÜYOR
Karabağ, aday adaylığı sürecinde bu göreve gelmek isteyen partililerin Ankara’ya giderek sık sık kulis yapmasını doğru bulmadığını vurgulayarak, “Ankara koridorlarında bir aday adayının gezip durması şık değil. Bu işleri bu hale getirmemek gerekiyor. İlk önce halk kendisine değer verecek, teveccüh olursa bu iş olur. Bizim o konuda bir sıkıntımız olmadığını gördük. Genel merkez, bunu görüyor. İnsanlardaki izlenimler genel merkez yöneticilerine gidiyor” diye konuştu.  

İZMİR CAZİBE MERKEZİ OLMALI, TURİST GELMELİ!
İzmir’in “cazibe” merkezi haline gelmesi gerektiğini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hasan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir’i markalaştırmak, turistin buraya gelmesini sağlamak lazım. İzmir’deki ulaşım, çöp sorunlarını çözmek, cazibe merkezlerini yaratabilmek için yeni alanlar gerekiyor Bunun için de imar revizyonu gereken yerlerde bunu yapılması şart. Bayraklı’da bunu yaptık. Kent merkezinde yapılması gereken çok şey var. Kaynaksızlık ilçe belediyelerinin yatırım yapmasını engelliyor. Elimizde kaynak olduktan sonra her türlü proje hayata geçer. İzmir; turistin gelip eğelenebildiği, kalabildiği bir yer olmalı. İzmir’in merkezinde insanları eğlendirebileceğimiz, göstereceğimiz bir şey kalmadı. Bir tek saat kulesiyle bu olmaz. Yeni cazibe merkezleri yaratmamız lazım. Bunun için de birçok proje aklımda var”

BAYRAKLI MODELİNİ İZMİR’E YAYACAĞIZ!
CHP’li Karabağ, “İlçemizde insana dair projelerimiz çok. Geçtiğimiz yıl 8 diş hekimiyle 20 bin kişinin dişine ücretsiz baktık. Dershanemizde her yıl bin öğrencimiz ücretsiz eğitim görüyor. Bin 500 çocuğumuza burs veriyoruz. Bu diş hekimi projesi İzmir’e yayılmalı.  Büyükşehir’de belediyecilik yaparken olayı kar-zarar üzerine oturtmamak, sosyal projeleri daha da artırmak gerekiyor. ‘Param var’ diyen belediyeler iş yapmadan yoluna devam ediyor. Belediye, ‘param var’ diye övünmez” dedi.

Karabağ, Büyükşehir adayı olması halinde iki kişiden birinin oyunu alacağını sözlerine ekledi. 

EĞER KENT YENİLENMEZSE…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun tarımı destekleme konusunda doğru işler yaptığını, bu projelerin desteklenerek devam etmesi gerektiğini savunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hasan Karabağ, “Şunu da özellikle belirtmem gerekiyor. Kent yenilenmezse, gecekondular kalkmazsa ulaşımdaki sıkıntılar devam eder. İmar planlarının yapılıp şehrin yeniden inşa edilmesi önemli. Ulaşım aksları zaten orada ortaya çıkıyor. İmar revizyonları; inşaat sektörünü hareketlendireceğiz. Bizim yaptığımız yerinde ve kendiliğinden dönüşümde hak kaybı yok, kamulaştırma yok” dedi.