Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye şirketlerinde yönetim kurulu başkanları ve genel müdürleri belirledi. Soyer’in oluşturduğu listede İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel dikkat çeken isimlerin başında yer aldı. Soyer, Yücel’i İZBELCOM A.Ş’nin başına getirdi.

BİRAZ SÜRPRİZ OLDU
Görevin kendisine tebliğ edilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Yücel, “Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda oldu. Genel merkezimizin Tunç Başkan ile görüşmesinin ardından görevi bana tebliğ ettiler. Yer olarak tasarruf benim elimde olmadığı için genel merkezimizin talimatına uyuyoruz. Sürecin daha yavaş ilerleyeceğini düşünüyordum fakat hızlı gelişti. Biraz sürpriz oldu. Profesyonelliğimizi ve hünerliliğimizi kullanarak katı sunacağız. Amacımız hizmet olacak” diye konuştu. 

İZMİR’DE ÇOK BÜYÜK ÇALIŞMALAR YAPTIK
Yücel, “İzmir’de doğrudan bir bağlantım yoktu. İYİ Parti’de görev almadan önce TAV Havalimanları Holding’inde yönetim kurulu üyesiydim. İzmir Havalimanı’nın yapılışında işletmesinde görev aldım. Çok büyük bir çalışmalar yaparak kente hizmet sundu” dedi.

İZBELCOM A.Ş YENİLİKÇİ BİR ŞİRKET
İZBELCOM A.Ş’nin yenilikçi bir şirket olduğunu ve iyi işler yaparak istediklerini belirten Yücel, “Şirketi biraz incele fırsatım oldu. Çok rahat işlerin yapılabileceği, inovasyonlu bir firma olduğunu gördüm. Özellikle altyapılarının, deniz atıklarının temizlenmesi ve yeşil enerji ile ilgili inovasyonlu işlerin çok olduğunu gördüm. İnşallah daha da büyüteceğiz.  Sanıyorum ki Tunç Başkan bizim daha önce ekibimizle birlikte böyle işler yaptığımız göz önüne alarak sizi tercih etti. Önümüzdeki hafta İzmir’e gelerek çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

YÜCEL KİMDİR?
18/07/1972 Osmaniye
Evli ve üç çocuklu olan Yücel, İngilizce bilmektedir.
Eşi Hande Yücel’in İngilizce iktisat lisansı, iktisat politikaları üzerine masteri ve finansal iktisat üzerine doktorası vardır.
Yıldız Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Serigrafi bölümünde lisans, Newyork Üniversitesi’nde reklam ve pazarlama üzerine program, Kaliforniya Newport Üniversitesi’nde işletme ve pazarlama üzerine master eğitimi almıştır. Yurt dışında ve yurt içinde çeşitli firmalarda yöneticilik yapan Yücel, Havacılık sektöründe çeşitli firmalarda yönetim kurulu üyeliği, icra kurulu üyeliği ve genel sekreter olarak görev yapmıştır.

Güvenlik, Gıda ve araç muayene istasyonu sektörlerinde; yönetim kurulu üyelikleri ve icra kurulu üyeliği Tarım sektöründe; üretim, pazarlama, ithalat ve ihracat departmanlarında üst düzey yöneticilik de yapan Yücel, aynı zamanda Osmaniye bayan basketbol takımı kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Fenerbahçe kongre üyesi Sarılacivertliler derneği üyesi ve Darüşşafaka üyesidir.