Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- İYİ Parti İzmir’de, kurucuları, il başkan ve yöneticileri, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuş, milletvekili aday adayı ve adayı olmuş, gençlik kollarında görev almış partililer bir araya geldi; ‘kurucu ruha geri dönelim’ çağrısı yaparak olağanüstü kurultay talebinde bulundu.

KURUCU FELSEFEDEN UZAKLAŞTIK
Toplantıda, İYİ Parti Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı  Doğukan Demirel, “ kurucu üyeler adına hazırlanan konuşma metnini okudu. “Bizler Türkiye'ye ve Türk milletine yeni ufuklar vaat ederek, Genel başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin liderliğinde kurulmuş bulunan İYİ Parti'nin kurucu unsurlarıyız” diyerek konuşmasına başlayan Demirel, “Her türlü olumsuz koşula tehditlere zorlama ve baskılara rağmen ülkemizin geleceği ile ilgili kaygıları olan, milletimizin daha müreffeh bir istikbale sahip olmasını amaçlayan daha önce siyaseten herhangi bir aidiyeti olmayan binlerce inanmış vatandaşımızın da katkılarıyla kurulan partimizin, ne yazık ki ilk gün kurulduğu felsefeden uzaklaştırılmaya çalışıldığını görmekteyiz. 24 Haziran seçimleri sonrasında teşkilatımızın kurucu unsurlarının ekseriyeti ile ilgili alınan atama kararları, kurucularımızı ve parti tabanımızı son derece rahatsız etmiştir” dedi.

BAZI İSIMLERİN BAŞARISIZLIĞI...
İYİ Parti’nin yeniden Türk Milleti ümidi haline gelmesi için bir özeleştiriye ihtiyacı olduğu vurgusu yapan Demirel, “Üzülerek görmekteyiz ki, partimizin genel merkez yönetim kademesindeki bazı isimlerin başarısızlığı olumsuz sonucun en önemli nedenidir. Bu nedenle geçen süre zarfında yaşanan iki seçimde de arzu edilmiş sonuçlar alınamamıştır. Kitlelerin partisi olarak iktidara gelme amacıyla kurulan ve bu yolda büyük bir ümit olan partimizin yerel seçimlerde aldığı sonuçlar düşündürücüdür. Teşkilatımızı ve parti tabanımızı rahatsız eden sebeplerin kuruluş felsefemizden uzaklaştırarak her iki seçimde de yaşanan başarısızlıkta önemli rol oynamış olan isimlerin ve nedenlerin muhasebesini yapmak, kuruluş günlerine dönmek için Genel Başkanımız Meral Akşener’in ivedilikle olağanüstü büyük kurultayı toplaması için çağırmaya, genel idare kurulumuzu bu doğrultuda karar almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GERÇEK KURUCULARIN SÖZ SAHİBİ OLMASINI İSTİYORUZ
Açıklamaların burada kalmayacağını, İzmir’in ardından İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurt genelinde de aynı açıklamaların yapılacağının altını çizen Parti kurucu üyelerinden Özcan Pehlivanoğlu da, “Partinin asıl kurucuları, üst kurul delegeleri son sözü söyleyeceklerdir. Biz genel başkanın aldığı kararın hem partinin hem de ülkenin kaderini etkileyeceğini düşünüyorum. Burada karar genel başkanındır. İzmir’de de partimiz hangi koşullarda, hangi sevinç ve hedeflerle kurulduysa o günkü koşulların yerine getirilmesini istiyoruz. Parti tabanı ve teşkilatlarını da içine alan bir yönetim kurulması amacındayız. Her birimizin yaşananlardan dolayı bir takım endişeleri var. O yüzden de burada toplandık ve açıklamalarımızı yaparak isteklerimizi beyan ettik.  Bizim parti içindeki bütün kademelerle ve yönetimlerle diyaloglarımız devam ediyor. Bu konuları parti içiresinde yaptığımız görüşmeler Sayın genel başkanımız dahil olmak üzere buradaki düşünceleri ve amaçlarını biliyorlar. Bu basın toplantısı herkese açıktı. Hatta İl Başkanımız da bizimle aynı fikirdeyse buraya gelip açıklamalarını yapabilirdi. Bütün Türkiye’de çoğunlukla parti yöneticileri kurucu üyeleri, emek vermiş ter akıtmış, bizim partimize üye olmayan; ama Meral Hanım’ın anlayışını benimseyen milyonlarca vatandaşımız var. Biz iyi niyetlilerin oluşturduğu bir partiyiz. Demokrasinin özgürce yaşandığı İzmir’de iktidara karşı muhalefet etmiş olan bir şehir. Bu açıdan İzmirli İYİ Partili başlatmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Hedefimiz Akşener’i ülkenin başına getirmek. Bu hedefimizden asla şaşmayız ama bundan sonra İYİ Parti yönetiminde gerçek kurucuların da söz sahibi olmasını istiyoruz” diye konuştu.