Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – İYİ Parti İzmir İl Sekreteri Dündar Tanrıverdi’nin koronavirüse yakalanmasının ardından kendisini 14 gün süreyle karantinaya alan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, son yaptırdığı testin de negatif çıktığını söyledi. Ülke olarak sokağa çıkma konusunda daha hassas davranılması gerektiğini vurgulayan Kırkpınar, “Benim karantina sürecim bitti ama ülkemizde sokağa çıkma yasağı var. Son bir test daha yaptırttım. O da çok şükür negatif çıktı. Pazartesi olsun, ayağımızı bir sokağa atalım diyorum. Belki bir çıkar hava alır hemen eve geri dönerim. Sokakta olmaktan ziyade bu süreçte sokakta olmamak gereken günlerden geçiyoruz. Dünya’da, ülkemizde çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ülke olarak sokağa çıkma konusunda hassasiyetimizi artırmamız gerekiyor. İzmir, Türkiye’nin gelişmiş bir şehri. Bizim farklı bir demografik yapımız vardır. Bulaş konusunda İzmir, Türkiye’nin 3’üncü büyükşehri, nüfusu fazla ve bu kapsamda da vaka sayısı çokluğunda 2’inci sırada. Bizim uyarılara maksimum düzeyde uyarak, evden çıkmayarak, çıkmak zorunda kaldığımızda mutlaka maskemizi takarak, sosyal mesafemizi koruyarak hareket etmeli ve vaka sayımızdaki artışı durdurmalıyız. Bir an evvel sağlıklı günlere dönebilmek için, hükümetin ve yerel yönetimin salgın ile verdiği mücadelede söylenenlere uymalıyız. Bunlara dikkat edersek biz bu salgından kurtulacağız” dedi.

“TEDAVİSİ BİLİNMEYEN BİR HASTALIK, İNSANA GARİP DUYGU VERİYOR”

Korona virüsün etkin bir tedavi yöntemi olmamasının insana garip duygular verdiğini belirten Kırkpınar, “Kovid-19 sadece Türkiye’nin değil, dünyanın karşılaştığı en büyük salgın hastalıklardan biri. Henüz anatomisi tam olarak tanımlanmamış bir hastalık. Bu virüsle mücadele alanımız zayıf. Dünyanın dört bir tarafında hastalığın ilacı konusunda büyük bir uğraş veriliyor ama henüz geliştirilmiş bir ilaç yok. Bunu bilmek ve hastalığa yakalandığını, yakalanabileceğini düşünmek insana garip bir duygu veriyor. Düşman var fakat belli değil. Düşmanını tanımıyorsun. Sağlığının düşmanı var fakat ona karşı yapılacak mücadele, kullanılacak silah belli değil. Hızlı yayılan bir virüs ile karşı karşıyayız. Tedbir olarak sokağa çıkmama, sosyal mesafe deniliyor ama bana göre fiziki mesafe, isminin fiziki mesafe olması gerektiğini düşünüyorum, bu mesafeyi korumak, maske takmak, yetkililerin uyarıların dikkatle uymak var. Bunları yerine getirmeliyiz” dedi.

“14 GÜN ÇOK TUHAF ŞEYLER GÖRDÜM”

Karantina sürecinin psikolojik etkilerini değerlendiren İYİ Partili Kırkpınar 14 gün boyunca insanların umursamaz tavırlarını gördüğünü ve üzüldüğünü söyledi. Çok daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Kırkpınar, “Herkes gibi benim de yaşadığım psikolojik bir boyut var. İnsanların vurdumduymazlığı beni çok üzüyor. Gerçekten mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmaması gerekiyor. Fiziki mesafeye dikkat edilmemesi gerekiyor. Bunlara uyulmadığını görünce üzülüyorsunuz. Ben bu 14 gün içerisinde penceremden, terasımdan, televizyon ve sosyal medyadan garip şeyler gördüm. Çok yakın mesafede bulunanları gördüm. Ağzındaki maskeyi çenesine indirenleri gördüm. Maskeyi çıkartıp, cebine koyan sonra tekrar takan gördüm. Bu durum çok ilginç! Henüz etkisiz hale getirmenin nasıl olduğu bilinmeyen bir virüsle mücadele ediyoruz, çok daha dikkatli olmamız lazım” dedi.