Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Meslek Fabrikası binasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Adıgüzel Vakfı ortaklığıyla üniversite kurulmasına yönelik meclise gelen önergeye İYİ Parti Grubunun çekimser oy kullanmasını değerlendirdi. CHP’nin kabul, AK Parti ve MHP’nin ret verdiği önergenin ekindeki protokolün daha kapsamlı incelenebilmesi açısından Kasım ayı meclisine kadar gündemde kalması talebiyle çekimser kalındığını aktaran Kırkpınar, “Buna ‘İttifakta bir çatlak var’ demek doğru değil. Meclise gelen  teklifler, önergeler komisyonlardan geçip, oylamaya döndüğünde her partinin kendi grubunda değerlendirilir. Biz ittifakımız olan Cumhuriyet Halk Partisi’yle her konuda, her gelen teklife ‘Evet’ deme gibi bir durumumuz yok. Biz bir siyasi partiyiz, onlar da bir siyasi parti, birer kurumsal kimliğiz. Meselelere bakışımız ülkenin geneliyle ilgili de farklı olabilir ama biz demokrasi yolculuğu yapıyoruz. Burası bir yerel, İzmir Büyükşehir’de bizim bir grubumuz var. Gayet ahenkli çalışma prensibiyle çalışmalar devam ediyor” dedi. 

“ZİMMET ÇIKABİLİR” 

İYİ Partili Hüsmen Kırkpınar, zimmete dikkat çekerek, “Sayın Kemal Sevinç’in 40 yıla yakın tecrübesi var. Manisa’da 1 dönem, İzmir’de 2 dönem Genel Sekreterlik, Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. Tabandan gelen bir belediye bürokratı. Dolayısıyla bu konuda kendisiyle de görüştüm, hassasiyet yüksek. Çünkü bir hukuki boyutu var bu işin. Tunç Bey seçim beyannamelerinde ‘Tarım üniversitesi’ vaadi vermişti ama meselenin bir yasal boyutu var, bir de belediyede oylamaya katılan insanların gelecekle ilgili endişeleri de olabilir. Nedir bu endişe; yarın zimmet çıkarsa ne olacak? Zimmet meselesi var, hukukta zaman mefhumu yoktur. Dolayısıyla bu iş karşılıklı tarafların en ince ayrıntıyı da dikkate alarak bir protokol getirmeleri lazım. Bu protokol ondan sonra oylanır” açıklamasında bulundu.  

“KARŞIYIZ; DİYE BİR DURUŞ SERGİLEMEDİK” 

Kırkpınar, bir sonraki meclise kadar protokolde ayrıntıların belirginleşeceğini kaydederek, “İYİ Parti olarak bizim arkadaşlarımız başta da Grup Başkanvekilimiz olmak üzere 4 başı mamur bir protokolün gelmesi taraftarı. Dolayısıyla inşallah bu 1 aylık ertelemeyle önümüzdeki süreçte de hem kamu yararına olan bir iş olur, hem belediye meclis üyelerini sıkıntıya sokmayacak bir iş olur, hem de İzmir yeni bir üniversiteye sahip olmuş olur. Yani biz buna karşıyız diye bir duruş sergilemedik. İnce detayları var, onların değerlendirilmesi lazım diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.