GÜNDEME BAKIŞ- Menemen Belediyesi Başkan vekili seçimlerinde Aydın Pehlivan’ın yapılan ikinci tura çekimin ardından seçilmesine Millet ittifakından tepkiler gelmeye devam ediyor. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, hukuki sürecin devam ettiğini, kura çekimine gidilmesinin doğru olmadığını söyledi.

CHP’LİLER ZARF İÇİNDE TORBADA KURA YAPILSIN DEDİ
Süreci anlatan İYİ Partili Kırkpınar, “Belediye Başkanı tutuklandı. Meclis toplandı. Dört turdan da eşitlik çıktı. Her zaman söylediğim gibi bu işin mimarı Sayın Hamza Dağ’dır. Kendisi kırmızı iki top getirdi, bunlarla yapılsın diye ısrar etti. CHP’li meclis üyeleri zarfa koyulup, siyah bir torbada yapılmasının doğru olacağını söyledi fakat Hamza Dağ bu kararda ısrarcı oldu ve böyle seçime gidildi. Bu konuşmalar canlı yayında olmadı ama herkesin gözü önünde oldu. Kurada Deniz Karakurt çıktı. Millet ittifakı sevindi. Karşı tarafta buruk bir duruş vardı. Gelip Deniz hanımı tebrik ettiler. Sonra başkan vekili olan Deniz Karakurt kendilerine bir teşekkür konuşması yaptı. Sonra itiraz ettiler. Mahkeme kuranın usule uygun olmadığı yönünde bir ara karar verdi. Bu bir ara kadardır. Daha sonra  Valilik devreye koyuldu. Seçim kararı alındı. Millet İttifakı meclis üyeleri tepki amaçlı toplantıya katılmadı ve seçim olmadı. Valilik, yardımcısını atadı ve durum buraya kadar geldi.

BUGÜN SEVİNENLER UNUTMASIN Kİ…
Kırkpınar konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Henüz sonuçlanmayan bir hukuki süreç varken, kuraya gitmek çok doğru değil. Ara karara bugün çok sevinenler, hiç unutmasınlar hukuk herkese lazım olacak. Ara kararla bu işler olmaz. Yine de çıkan sonucu uygun bulmasak da saygı duymak sorundayız.”