Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İYİ Parti’de kurultay bitti tartışması bitmedi. Meral Akşener’in yeniden genel başkan seçildiği kongrede GİK için Aytun Çıray ve Cem Özdemir aday olmuş ancak her iki isim de listeye girememişti. Çıray’a çizik operasyonu çekildiği öne sürülmüştü.

KIRKPINAR KONUŞTU
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir’den GİK’e kimsenin girememesini ve “merkez sağdan gelenler çizik yedi” iddialarını Gündeme Bakış’a değerlendirdi. Kırkpınar, “Müsavet Bey, TBMM’deki görevinden dolayı aday olmadı. 2 adayımız vardı. Teşkilat genel başkanımızın çizdiği yeni yol haritası çerçevesinde hareket etti. İki adayımız yeteri kadar oy alamadı. Tüm delegelerimiz vicdanlarıyla oy kullandı. Buna da herkesin saygı duyması gerekiyor. Daha önceki kurultayda üçüncü çıkanlar GİK’e girememiş olabilir. Teşkilata güveniyorsanız üst kurul delegelerine de güvenmeniz şart. Hiçbir delegemiz baskıya maruz kalmadan oyunu kullanmıştır” dedi.  

OPERASYON İDDİASI DOĞRU DEĞİL
Kırkpınar, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben operasyon yapıldı gibi sözlere inanmıyorum, katılmıyorum. Böyle değerlendirirsek hala hazırda GİK üyeleri içiresinde merkez partilerde bulunan insanlar da var. Buna bu şekilde bakmak doğru olmaz. Sosyal demokrat, liberal isimler de mevcut. Ülkücü kökenliler de var. Böyle bir iddianın nesine katılacaksınız? Böyle bir şey olur mu? Az oy alanların delegeyle birebir konuşup nedenleri öğrenebilir”