Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- İYİ Parti İzmir’de kurucu il ve ilçe başkanları Bayraklı’da bir araya gelerek Genel Başkan Meral Akşener’e ‘olağanüstü büyük kurultay’ yapılsın çağrısında bulundu. Yaklaşık 30 kişinin bir araya gelip yaptığı basın açıklamasında partinin eksen kaydığını iddia etti.  

BİR İLÇEDE TOPLANIP OLAĞANÜSTÜ KONGRE İSTEMEK...
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, bu çağrıyı sert dille eleştirdi. Kırkpınar, “Partimizin ilçe yönetimin kurulmasında rol oynamış fakat daha sonra farklı partilerden seçime girmiş isimlerin Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’de kurultay çağrısında bulunmasının bir anlamı yok. Bir ilçede toplanıp il olağan üstü kongre talebinde bulunuyorlar, bunun herhangi bir mantığa uyan tarafı yok. İYİ Parti gerek 24 Haziran gerekse 31 Mart yerel seçimlerinde, bütün baskılar ve kısıtlamalara rağmen başaralı sonuçlar almıştır. İYİ Parti İzmir Sayın Akşner’in yolunda inandığımız dava yolunda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

TEK TEK İSİM VERDİ
Çağrıda bulunan isimlerin il ve ilçelerin kuruluşunda yer aldığını fakat partiden istifa ettiğini kaydeden Kırkıpınar, “İlçe başkanlığından, parti üyeliğinden istifa etmiş isimler var. Örneğin Aliağa Kurucu İlçe Başkanı Yücel Karaşan partiden istifa edip Demokrat Parti birinci sıra meclis üyesi adayı olmuş. Bayraklı Kurucu İlçe Başkanı Murat Karacan partiden istifa etmiş. Karşıyaka’da Mehmet Yıldırım İlçe Başkanlığından istifa etti. Dikili’de İlçe Teşkilat Başkanı Galip Çoban istifa edip Demokratik Sol Parti’de meclis üyesi oldu. Altan Aktup, yaptığı basın açıklamasıyla İYİ Parti’den istifa ettiğini açıklayıp Cumhur İttifakı’na destek vereceğini söyledi. Gaziemir İlçe Başkanı Beyhan Mutlu sabah saatlerinde istifa dilekçesinin yönetimimize sundu ve o toplantıya katıldı” diye konuştu.