GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olarak eski İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım’ı gösterdi. İl başkanlığında yapılan toplantıyla Yıldırım, kamuoyuna tanıtıldı.

KIRKPINAR: ZAFERİMİZİ ŞİMDİDEN MÜJDELİYORUM
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Karşıyaka’yı iyi belediyecilikle tanıştırmak için Mehmet Yıldırım ile yola çıktıklarını ifade ederek, “31 Mart akşamı İzmir, Karşıyaka ve Ege Bölgesi ile birlikte tüm Anadolu coğrafyası İYİ belediyecilikle tanışacak. Zaferimizi şimdiden müjdeliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İYİ PARTİ’NİN BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKECEĞİZ
İYİ Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin ebedi istirahatgahının bulunduğu Karşıyaka’mız, sırtını Yamanlar dağına, ayaklarını da İzmir Körfezi’ne uzatmış, dünyanın sayılı güzelliklerine sahip... Artık Karşıyaka’da bir ihtiyaç var. İyi belediyecilikle tanışmak ve iyi belediyeciliğin 5 yıl içinde Karşıyaka’ya katacakları var. Karşıyakalıların mutluluğu bizim mutluğumuzdur. 16 Nisan referandumu ile ülkemizde rejim de seçim sistemi de değişti. Herkesin düşüncesi, ülkeye hizmet anlayışı farklı olsa da ülkeyi zor durumdan kurtarmak adına siyasi partiler ittifak yaptı. Bizim ittifakımız CHP ile yapıldı. CHP, aldığı karar doğrultusunda Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak Tunç Soyer’i gösterdi. Sayın Soyer ile bir işimiz yoktur. Ancak Karşıyaka’da İYİ Parti’nin bayrağını göndere çekeceğiz. Beş yıl boyunca tüm İzmir ve Türkiye Karşıyaka örneğinde görecek” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA’NIN BÜYÜK YATIRIMLARA İHTİYACI VAR
Karşıyaka’da şimdiye kadar başarılı adaylar çıkarılmadığını belirten Yıldırım, “Karşıyaka’da son 15 yıldır bir gerileme var. Başkan adayı olarak gösterilen kişilerin karşısında dirayetli ve başarılı adaylar çıkarılamamıştır. Yeni dönemde Karşıyakalılar iyisini arayıp bulacaklar. Karşıyaka’da büyük yatırımların yanı sıra vizyon ve misyona ihtiyaç var. Turizm mi sanayi mi tarım şehri miyiz? Yapılacak en güzel çalışma, sanat-spor-kültür şehri olma olacaktır. 1 Nisan sabahında Karşıyaka Belediyesi’nin önünde buluşmak üzere” dedi.

KARŞIYAKALILAR İÇLERİNDEN YETİŞEN BİR ADAYA OY VERECEK
Yıldırım, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı:
“Karşıyaka, CHP’nin oy potansiyelinin yüzde 80 civarında olduğu bir ilçe... Siz ne kadar iddialısınız” sorusunu yanıtlayan Yıldırım, “Karşıyaka, sol demokrat oyların yoğunlukta olduğu, sosyal demokratlıkla motiflenmiş bir ilçe... Karşıyaka’daki sol, sosyal demokrat oyların toplamı yüzde 76.4’e tekabül ediyor.  Bizim iddiamız, son 15 yılda Karşıyaka’da CHP’nin dışında siyasal hiçbir  partinin faaliyet göstermemiş olması, gösterenlerin de devlet ya da meclis destekli olmaması hasebiyle karşılığının olmaması adayları zafiyete uğratmıştır. Bu yüzden CHP, sehven seçilmiş adaylarla geldi. Esas sıkıntı Karşıyaka’da ve İzmir’de böyle başladı. CHP Genel Merkezi, “nasılsa herkes seçilebiliyor” dedi ve Karşıyakalı olmayan adaylarla Karşıyaka’da seçime girdi. En son geçen seçimde yaptığı gibi... Bu dönemde de çok farklı bir uygulama yapmadı maalesef... “Ceketimi koysam seçilir” mantığıyla Alsancak’tan bir aday getirdi.  Biz inanıyoruz ki Karşıyakalılar bu defa kesinlikle Karşıyakalı, kendi içlerinden yetişen bir adaya oy verecekler. Beş sene sonra da bunun farkını görecekler. İnanıyoruz ki bundan sonra Karşıyaka sahipsiz kalmayacak ve Karşıyaka dışından bir aday gelmeye cesaret edemeyecek” diye konuştu.