GÜNDEME BAKIŞ- Güzelbahçe'de tarım alanına yapılmak istenilen go-kart ve motor sporları pistine tepkiler büyüyerek devam ediyor. İYİ Parti Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, projenin hayata geçilmesine “millet iradesine saygısızlık” olarak değerlendirerek, ortak akılda buluşmaya davet etti.   

İYİ Partili Dervişoğlu’ şunları söyledi:

“Siyasi saiklerle uzun yıllardır merkezi yönetim tarafından göz ardı edilen güzel İzmir’imiz, millet iradesinin hiçe sayıldığı bir fırsatçılıkla, yeni bir talana sahne olmak üzeredir. Adı gibi Cennet bir köşemiz olan Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi’nde, 52 dönüm arazi üzerinde bir go-kart tesisi yapılmak istenmektedir.

MİLLET İRADESİNE SAYGISIZLIK
100 yıllık zeytin ağaçları, sakinliği ve buna bağlı kuş ve hayvan çeşitliliğiyle bilinen bölgedeki bu proje, iktidarın itiafındaki gibi,  kendi yönetimlerindeki kentlere ‘ihanetinin’ benzeri bir hamledir.
Bu tür projelerin olmazsa olmazı ÇED raporu alınmadan, üstelik milletin oylarıyla seçilmiş yerel yönetimin rızası olmadan, kanunlardan yarattıkları boşluklardan sızma girişimi, her şeyden önce dillerinden düşürmedikleri ‘Millet İradesi’ne saygısızlıktır.

ORTAK AKIL BULUŞMASINA DAVET EDİYORUM
Muhteşem doğasıyla bilinen bir vadinin ortasına 90 hatta 110 desibelin üzerinde bir gürültüye sebep olabilecek bir tesisin, bölgedeki eko sistemi ne kadar olumsuz etkileyeceğini görmemek için cahih olmak gerekir. Belediye’nin itirazını, Çevre Bakanlığı yetkisi ile aşmaya kalkmak, İzmir ve Güzelbahçe halkının tercihine saygısızlıktır. Bu projenin sahiplerini ve destek olan siyasi iradeyi kararlarını gözden geçirmeye ve Güzelbahçelilerle ortak akılda buluşmaya davet ediyorum…”