GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. İzmir’de yağmur yağdığında bazı sıkıntıların meydana geldiğine dikkat çeken Dervişoğlu, “Yetersizliklerden dolayı su kesintileri oluyor. İzmir’in altyapısının gözden geçirilmesi lazım. İzmir’in bir takım sorunları var. Yeni bir belediye başkanımız var ama devlette devamlılık esastır, belediyelerde de devamlılık esastır. Eksikliklerin giderilmesi noktasında gerek partiler gerek sivil toplum olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. İzmir’de reel projelere itibar edilmesi, yapılabilir projelerin yaşama geçirilmesi bizim beklentimizdir” dedi. 

İZMİR’İN DERDİNE DERMAN OLABİLECEK, ÇIKMAYAN SESİNİN ÇIKMASINA YARAR SAĞLAYACAK ADIMLAR ATACAĞIZ
Dervişoğlu, “Valimizi ziyaret ettim. Cuma günü Büyükşehir Belediye başkanımızı ziyaret edeceğim. TBMM’de seslendirilmesi gereken İzmir meseleleri için teşkilatımızın da katkılarını bekliyorum. İzmir’in derdine derman olabilecek, çıkmayan sesinin çıkmasına yarar sağlayacak adımları atacağız. Deprem denince akla hep İstanbul geliyor. Ama İzmir de çok önemli fay hatlarının geçtiği bir bölge. Bu konuda duyarlılığın arttırılması lazım. İskanı verilmiş binaların gözden geçirilmesi lazım. Termal zenginliği olan yerlerde deprem kaçınılmazdır. İzmir bu açıdan bakıldığında önemli bir vilayetimizdir. Siyasi kurumlar, mülki amirlikler, sivil toplum kuruluşları olarak bu alanda hassasiyetimizi ortaya çıkracağız. Ama paniğe neden olmayan bakış açısına sahip olmalıyız” diye konuştu.  

GÖKDELEN İÇİN REFERANDUM YAPILSIN!
Dervişoğlu, kent gündeminde tartışma  konusu olan Pasaport bölgesine yapılması planlanan gökdelenle ilgili de konuştu. İYİ Partili Dervişoğlu,

“Siz gökdelenin yapılacağına ihtimal veriyor musunuz? Bana sorarsanız orada bir gökdelen projesi İzmir bağrına saplanmış kazıktır. Meclis oylamasından geçebilir ama bu benim kanaatlerimi değiştirmez. Uzunca bir dönemdir İzmir’de siyaset yapıyorum. İzmir’in yüzde 53’ünde yeni yerleşim alanları oluşturabilme imkanımız var. Kentin merkezine gökdelenlerin yapılmasına benim sıcak bakmam mümkün değil. Başka bir siyasi partiden 2009 yılında büyükşehir belediye başkan adayıydım. Jeolojik yapı da buna elverişli değildir. Burada denizin kenarında yola kazma vurduğunuzda 20 santimetreden tuzlu su çıkıyor. Allah yapısı değil bunların hiçbiri. ‘300 tane kazık çaktım’ demekle olmaz. Ben İzmir’in doğasının, denizinin ve siluetinin korunmasından yana bir tavır sergiledim. 25 senedir siyaset yapıyorum. Ben kentin merkezinin kendisini korumasının lazım olduğuna inanıyorum. Bir kentin kültürünü yaşatabilmek için oranın anılarını yaşatmak lazım. Siz kent merkeziyle oynarsanız anılarıyla oynamış olursunuz. Biz İzmirliler olarak bizi biz yapan değerleri yüceltmek ve Türkiye’ye hakim değerler yapmamız lazım. İzmir’in kültürüne zarar verecek, sosyal tartışmalar yapılmaması ve maceraperest adımların atılmaması lazım. Ben referanduma başvurulmasını istiyorum. Bağrına saplanmış bir kazık istiyor mu İzmirli? Mimar, mühendisler karar verirken ona göre hareket etsinler” dedi. 

HABERDAR OLSAYDIK CHP’Yİ UYARIRDIK!
FETÖ’den tutuklanan ve İç İşleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Urla eski Belediye Başkanı Burak Oğuz’la ilgili değerlendirmede bulanan Dervişoğlu, “İzmir gibi bir yerde kayyum ataması başka yerlerdeki gibi algılanmaz. Terör örgütüne iltisaktan bahsediliyor. Bu da hükümete kayyum atama yetkisi veriyor, benzerleri var diye. İzmir’de meclisten seçeceksiniz. CHP ile seçim iş birliği yaptık. Ama Urla’da İYİ Parti olarak müstakil aday çıkardık. Ayrı oyla belediye başkanı, belediye meclis üyesi seçilmiş. Kusurlu, kabahatli kişiler çıkabilir. Ama İzmir, kurullarını işleten bir kenttir. Biz seçim öncesi böyle bir iltisaktan haberdar olsaydık CHP’yi uyarırdık. Hükümetin iş birliği yaptığı ve Urla Belediye başkanından çok daha fazla FETÖ’cü tipler vardır. Oradan FETÖ’cü çıktı diye o kenti cezalandıramazsınız. Hükümetin karnesi bu alanda bozuk, başkasına not vermeye kalkışmasın. 2013 yılına kadar FETÖ’cülük bunlara göre serbest Ondan önce övünç vesilesiydi. Özel bir yasa çıktı da benim haberim mi yok? 2013’te ne yaptıklarını gördük. Ondan öncesi ne olacak?” açıklamasını yaptı.