GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti İzmir İl İlçe Gençlik Kolları Görev Belgesi Takdim Töreni, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın katılımıyla yapılan törende; İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Kaan Altındağ, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe gençlik kolları teşkilatları, belediye meclis üyeleri ile CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan yer aldı. 

‘TEREDDÜT YOK OLDU’ 

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in ‘Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim, Başbakan adayıyım’ açıklamasına ilişkin konuşan Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “İYİ Parti kurulduktan sonra Türkiye’nin siyasi hayatında büyük değişiklikler oldu. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in büyük fedakarlığı ve önderliğiyle bugün geldiğimiz noktada çok ilerideyiz. Türk siyasi tarihinde önemli kırılma noktaları vardır. Bunlardan biri de dün gece oldu. Türk siyaseti bir kere daha kırıldı. Genel Başkanımız, dün gece yaptığı açıklamalarla parlamenter sistem konusundaki kararlılığını ortaya koymuş oldu. Parlamenter sistem olacak mı, olmayacak mı pazarlıkları artık bitmiştir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, Millet İttifakı’nın mutabakatıyla kaçınılmazdır. Önemli bir tereddüt ortadan kalkmış oldu” açıklamalarında bulundu. 

‘BİR MİLYON GENCİMİZE YURT BULAMADILAR’ 

Ülkenin gündemine oturan yurt sorununa da değinen Çıray, “Yurt sorunu Türkiye’nin gündeminde.  Ülkede şu an 7 milyon 943 bin üniversite öğrencisi var. Bu öğrencilerin yurt taleplerinin karşılanma oranı yüzde 8... İktidarımızda ilk yapacağımız şeylerden biri yurt meselesini çözmek. Yurt sorununu devlet ele alacak. Türkiye’de 6-7 milyon geçici sığınmacı barındırmakla övünenler 1 milyon gencimize yurt bulamadılar. Hala bu sorunu halledebilmiş değiller. Z kuşağından bahsediyoruz. Siyaseti Z kuşağının kavramlarıyla tarif etmeye başlamak, onlar gibi düşünmek gerekli. Artık modası geçmiş, değerler, kimlikler, inançlar üzerinden siyaset sona ermiştir. Onu yapanlar kaybedecek. Gençlik kollarımızdan ricam şu; bir dahaki sefere burada daha çoksa sayıda Z kuşağı görmek istiyoruz, bunu yapabileceğimize inancımı tam” diye konuştu. 

‘TUTTUĞUNUZ SAF, KURTULUŞUN MİHENK TAŞI’ 

“Türk Gençliği, bayrağından, vatanından, demokrasiden, adaletten vazgeçmez” diyerek sözlerine başlayan TBMM İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Gençliği tanımlarken çağdaş tanımlamaları dikkate alarak bir yol haritası izlemek icap ediyor ama biz bu milletin gençliğini ne olduğunu tarihin altın yapraklarına şahitlik ede ede öğrendik. Ben de genç oldum, hayatı sorgulamadan kararlar almak mecburiyetinde kalabilirsiniz. Bizim de hayata dair doğrularımız vardı ama başkalarının doğruları bizimkilerin önüne geçti. İnsanlar, yaşadığı yöreye göre, okuduğu okula göre ideolojik bir bakış açısının sahibi oluyordu. Tercih kendine ait değildi, onu bir yere zaman ve mekan sürüklüyordu. Siz böyle değilsiniz, tebrik ediyorum. Siz kendi tercihinizi kendiniz yaptınız, İYİ Parti’de saf tuttunuz. Tuttuğunuz saf, bu vatanın, milletin kurtuluşun mihenk taşıdır. Sizin buradaki varlığınız kendi tercihinizden kaynaklı olduğu için fevkalade kıymetlidir. Çok daha güzel günler göreceğiz, zerre şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı. 

'ERDOĞAN, KENDİNE DÜŞEN PAYI ÇIKARMALI’ 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Başbakan adaylığı’ açıklaması hakkında konuşan Dervişoğlu, şunları söyledi: “Biz mademki parlamenter demokratik sistem istiyoruz, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adında ama tek adam yönetimine evirilen bu yönetim biçimine karşıyız o zaman yapmamızı icap eden şey; söylemimizin ciddiye alınmasını sağlamak. Bu tarihe düşülmüş bir şerhtir. Demokrasi çağrısıdır. Bu çağrıdan herkes kendi payına düşeni almayı becerebilmelidir. Bu çağrı sadece Millet İttifakı’na yönelik bir çağrı değil, Türk demokrasi hayatının içindeki tüm siyasi aktörlere yapılmış bir çağrıdır. Bu çağrı; Türkiye’ye daha fazla zaman kaybettirmeyin, başka başka olayların yaşama geçmesine vesile olmayın, alınabilecek bir tedbir var ise bu tedbiri önceden alabilmek mümkündür, Türkiye’yi yormayın, Türkiye’yi yıpratmayın, Türkiye’yi siyasi kutuplaşmaların içinde eğip bükmeyin, demokrasiye olan inancımızı kaybetmemize vesile olmayın, çağrısıdır aynı zamanda. Bu çağrı, TBMM’deki tüm siyasi partileri harekete geçirmesini icap eden şanlı bir demokratik başkaldırıdır. Buradan siyasi hayatımızın bütün aktörlerine sesleniyorum; Türkiye’yi yönetilemez hale getiren bu ucube sistemden kurtarabilmek için çok fazla zaman kaybetmeden hem iktidarın hem muhalefetin harekete geçerek ilk adımı TBMM’de atması gerektiğinin altını kalınca bir çizgiyle çiziyorum. Genel başkanımız, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kurtulmasını istiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kurtulabilmek için, bu sözlerden önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendine düşen payı çıkarması lazım.” 

‘HER SOKAKTA İYİ GENÇLİĞİ GÖRECEKSİNİZ’ 

Gençlerin her daim yanında olacağını belirten İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu cumhuriyet, cumhuriyetin kurum ve kuruluşları, ilkeleri ve aziz vatan bir gün olur da dara düşerse kurtaracak kesimin gençlik olduğu bilerek gençliğe hitabeyi yazmıştır. İzmir’de gençlik kolları başkanımız ve çalışma arkadaşları bugün yetki belgelerini alacak. Gençliğe hitabın sonunda bir cümle var; “Bu işleri başarmak için bir şeye ihtiyacın var, ihtiyacın olan damarlarındaki asil kanda mevcuttur” diyor. Sonunda ise, “Ne Mutlu Türk’üm diyene… Bugün yetki belgesi alan arkadaşlarımızın bu inancını her geçen gün daha sıcak tutarak, ağabeyleri olarak her an her dakika yanlarında olacağım. İzmir’in her sokağında her mahallesinde İYİ Gençliği göreceksiniz. Bu ülke, bu cumhuriyet onlara emanettir. Bu kardeşlerimizin inşallah gelecekte ülkenin yöneticileri olacağına inanıyorum” dedi. 

‘İZMİR, KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR’ 

Törenin açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Kaan Altındağ, “Göreve geldiğim günden bu yana hedefim; İzmir’in gençlerine dokunabilmektir. Büyük bir mücadele verdik ve bugün itibarıyla mücadelemiz yepyeni bir boyut kazanmıştır. Bu zamana kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın yanında hiçbir şeydir. Gece uyumadan, gündüz oturmadan çalışmaya devam edeceğiz. Partimiz yükselişi bırakmadan iktidar yolunda ilerlemektir. Gençlik kollarımız adına söz veriyorum; sahada aktif olacağız ve iyilik güneşinin İzmir’e yayılması için canla başla çalışacağız. İzmir gibi bir yerde siyaset yaptığımız için bizi çok şanslı görüyorum. Bu şehirde yaşayan gençler; özgürlüklerine, Atatürk’ün emanetine, Türk Milletinin kutsallığına her şeyden çok önem verir. Bir söz vardır; ‘İstanbul’u alan İzmir’i alır’ derler. Bu söz İzmir için söylenemez. Çünkü, İzmir kimsenin babasının malı değildir. Biz Atatürk’ün gençleri olarak Atatürk’ün İzmir’inde partimizi iktidar yapacağız” diye konuştu. 

GÖREV ALAN İSİMLER

İşte görev belgesi takdim edilen gençlik kolları başkanları:  

Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Hazal Karakaya, Balçova Gençlik Kolları Başkanı Erol Güventürk, Bayraklı Gençlik Kolları Başkanı Berk Avci, Bergama Gençlik Kolları Başkanı Süheyl Yelken, Beydağ Gençlik Kolları Başkanı Semih Yeşil, Bornova Gençlik Kolları Başkanı Hidayet Dülger, Buca Gençlik Kolları Başkanı İlker Aydın, Çeşme Gençlik Kolları Başkanı Hakan Ayhan, Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Serkan Sül, Dikili Gençlik Kolları Başkanı Başak Altıparmak, Foça Gençlik Kolları Başkanı Kaan Varol, Gaziemir Gençlik Kolları Başkanı Harun Ceylan, Güzelbahçe Gençlik Kolları Başkanı Melisa Yiğit, Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı Burçin Bilbay, Karaburun Gençlik Kolları Başkanı Emre Çakıcı, Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Beril Tamay Tükenmez, Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanı Enes Kirkpinar, Kınık Gençlik Kolları Başkanı Onur Kirte, Kiraz Gençlik Kolları Başkanı Sedat Kırlioğlu, Konak Gençlik Kolları Başkanı Dalya Can, Menderes Gençlik Kolları Başkanı Furkan Kızıltuğ, Menemen Gençlik Kolları Başkanı Çağlar Çağal, Narlıdere Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre ?, Ödemiş Gençlik Kolları Başkanı Elif Dinç, Seferihisar Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Çerezci, Selçuk Gençlik Kolları Başkanı İnanç Çimen, Tire Gençlik Kolları Başkanı Kadriye Çöprülüoğlu, Torbalı Gençlik Kolları Başkanı Rahmi Yalçın, Urla Gençlik Kolları Başkanı Cem Tansık.